Stefanović: Tužiću sve medije koji me predstavljaju kao kriminalca

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović najavio je da će u ponedeljak podneti tužbe protiv svih medija koji ga „bez ikakvih argumenata predstavljaju kao kriminalca i zaverenika koji je u dosluhu sa zločincima i ubicama“.

„Na pojedine napise na naslovnim stranama u kojima sam bez ikakvog povoda i dokaza doveden u vezu sa pohapšenim klanom monstruoznih ubica reagovao sam momentalno, znajući koliko takve laži mogu da nanesu štetu mojoj zemlji, našem predsedniku, našoj stranci i meni lično“, izjavio je ministar odbrane Nebojša Stefanović, navodi se u saopštenju.

Stefanović: Tužiću sve medije koji me predstavljaju kao kriminalca

Stefanović: Tužiću sve medije koji me predstavljaju kao kriminalca

„Smatrao sam da će moja argumentovana reakcija da spreči da se ijedna reč uhapšenog ubice ubuduće uzme kao istina, jer sve što je izgovorio je najcrnja laž – i kada je reč o predsedniku Vučiću i kada je reč o meni. Pogotovo jer je istraga o ovim zločinima, kao što sam već ranije napomenuo, počela u vreme kada sam obavljao dužnost ministra unutrašnjih poslova“, rekao je Stefanović.

Kaže da je napad na njega uprkos tome nastavljen i to na način koji je prevršio svaku meru.

„Stavljajući me u isti koš sa mafijom, kao one koji će „profitirati od uklanjanja Vučića“, autori i incijatori ovakvih bolesnih konstrukcija prešli su svaki prag normalnog i njihove bezumne napade shvatam kao napade na mene, moju porodicu i moju državu, tako da će i moji dalji odgovori i koraci biti takvi da zaštitim sve što mi je najsvetije“, navodi Stefanović.

Ministar odbrane kaže da ne bi bio iznenađen da su ovakve „monstruozne laži i napadi došli od Đilasovih medija, to je njihov politički zadatak, a istina nevažna“.

„Ali da mediji koji podržavaju našeg predsednika i Vladu, znajući da uhapšeni ubica izgovara sve same laži, konstruišu neke njegove reči i mene povežu sa mafijom, to neću da dozvolim. I do sada je u tim medijima vođena hajka protiv mene, pa i moje porodice, na šta sam uz velike napore reagovao krajnje uzdržano, pa čak i kada su sipali sve same laži protiv mog mrtvog oca“, navodi se u saopštenju.

Uprkos istini i uprkos mojoj krajnjoj uzdržanosti, ta hajka ne prestaje, već se samo pojačava i sada kulminira monstruoznim optužbama da zajedno sa mafijom želim da se okoristim od „uklanjanja predsednika Vučića“, rekao je Stefanović.

„Takvim odvratnim lažima je pređena svaka granica i otvorena je direktna opasnost za mene i za moju decu. A ona nisu ništa manje vredna od bilo kog drugog deteta u Srbiji.

Pošto krajnje iskreno veruje, kako kaže Stefanović, u naše državne organe i pravosudni sistem, u ponedeljak će podneti tužbe protiv svih medija koji ga „bez ikakvih argumenata predstavljaju kao kriminalca i zaverenika koji je u dosluhu sa zločincima i ubicama“.

„Uradiću to zato što istina mora da zaustavi ovu besprizornu hajku, koja nanosi štetu i dovodi u opasnost moju porodicu, ali u isto vreme teško narušava kredibilitet i ugled naše države“, kaže on.

Podvlači da ne može da ostane u vazduhu nečija laž da „kao ministar odbrane i potpredsednik Vlade radim protiv predsednika Republike, koji mi je ujedno politički mentor i prijatelj“.

„Ne želim da zbog takvih laži postavljam sebi pitanje kako da sutra stanem pred naše vojnike, razgovaram sa nekom visokom stranom delegacijom ili odem u državnu posetu kao ministar odbrane, boreći se za Srbiju, kada me mediji koji podržavaju predsednika i Vladu stavljaju u isti koš sa ubicama i zaverenicima protiv šefa države“, rekao je ministar odbrane.

„U lažima koje su objavljene nema nikakvih poruka meni, pa i ako ih ima ja ih ne razumem, niti želim njima da se bavim. Znam da prema meni postoji lična netrpeljivost, pa čak i mržnja od pojedinih interesnih grupa u stranci kojoj pripadam, ali ako je ovo način da se to pokaže, onda su se prevarili, jer su prešli sve granice ljudskog rešavanja nesuglasica i problema. Ovo je tačka u kojoj se ugrožavaju moja deca, dužnost koju posvećeno obavljam, moja država i moj predsednik, a ja to neću da dozvolim i boriću se svom snagom protiv toga“, zaključuje Stefanović.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*