Stiže još 57.600 AstraZeneka, 106.000 Fajzer i pola miliona Sinofarm vakcina

BEOGRAD: U Srbiju večeras stiže 57.600 vakcina AstraZeneka, u ponedeljak 106.000 Fajzer/Biontek, a u ponedeljak ili utorak pola miliona Sinofarm, izjavila je predsednica Vlade Ana Brnabić i najavila da je cilj da se se do kraja aprila vakciniše 40 odsto građana.
fajzer vakcina
Foto: Pixabay.com

Ona se na TV Pink takođe zahvalila na vakcinama iz programa Kovaks i navela da je do sada Srbija uspela da nabavi oko 2,5 miliona vakcina kroz bilateralnu saradnju.

U Srbiji je do sada makar prvu dozu vakcine primilo 1.454.000 punoletnih građana što je četvrtina te populacije, rekla je premijerka.

Dodala je da je plan da do kraja aprila prvu dozu vakcine primi makar 40 posto te populacije.

„Sada ćemo ući u svako selo, lokalnu zajednicu, vakcine stižu, nastavlja se prijava i preko portala eUprave. Predsednik Aleksandar Vučić, koliko sam čula od njega, vakcinisaće se u Rudnoj glavi i očekujem da će doneti novo interesovanje za vakcinaciju“, rekla je Brnabićeva.

Kako je navela, u Srbiji je do sada 18 posto punoletnih građana primilo drugu dozu, dok je potpuno zaštićenih kojima je protekao odgovarajući period posle druge doze vakcine 702.000, što je 12 posto punoletne populacije.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*