Stižu nova vatrogasna vozila

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović danas je u sedištu Uprave za vanredne situacije u Beogradu obišao polaznike 3. klase osnovne obuke pripadnika vatrogasno – spasilačkih jedinica.

„Razgovarao sam sa 59 polaznika koji će već u decembru biti primljeni u vatrogasno-spasilačke jedinice u Beogradu i dati svoj doprinos u zaštiti građana Republike Srbije. Oni ovde stiču osnovna znanja što je njihov prvi korak u sticanju potpunog iskustva i ovladavanju svim veštinama koje su potrebne da bi neko mogao sebe da nazove vatrogascem- spasiocem“, rekao je Stefanović.

Ministar je ukazao da će polaznici imati priliku da kroz složenu i kompleksnu obuku od starijih kolega nauče kako se spasavaju životi u požarima, poplavama i zemljotresima, ali i kako se upotrebljavaju oprema, zaštitna uniforma i druga sredstva koja vatrogasci koriste u svakodnevnom radu kako bi građani bili sigurni u različitim vanrednim situacijama.

On je istakao da će Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviti sa ulaganjem u opremanje vatrogasno-spasilačkih jedinica i precizirao da će u toku ove i naredne godine stići novi kontingenti vatrogasnih navalnih vozila.

„Istovremeno ćemo nastaviti i sa opremanjem vatrogasaca novim uniformama, koje će omogućiti da ovi mladi ljudi i njihove kolege koje su već u redovima vatrogasaca, budu bezbedni i maksimalno zaštićeni. Naš cilj je da investicijama u opremu, uniforme i vozila učinimo sve da vatrogasci mogu da se sa što veće udaljenosti i na što bezbedniji način upuste u rešavanje različitih vanrednih situacija, da budu efikasni i da građani znaju da imaju sposobnu i jaku silu u vatrogasno-spasilačkim jedinicama Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije“, zaključio je Stefanović.

Izvor: Tanjug

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*