Strategija razvoja: 216 projekata i mera za bolji grad

Nacrt Strategije razvoja Banje Luke za period od 2018. do 2027. godine u oktobru će razmatrati Skupština grada, izjavio je gradonačelnik Igor Radojičić, posle današnje sednice Gradskog razvojnog tima.

On je istakao da je ovim dokumentom, u okviru razvoja sektorskih politika, predviđeno ukupno 216 projekata i mera.

„Gradski razvojni tim danas je razmatrao sve sektorske politike sa ciljem da se ovaj dokument u nacrtu pripremi i do septembra uputi u Skupštinu grada, kako bi se mogla naći na oktobarskoj sednici“ – kazao je Radojičić.

Usvajanjem Strategije razvoja, Banja Luka će dobiti strateške pravce razvoja za narednih deset godina u svim oblastima – od ekonomije, komunalne infrastruture do društvenih delatnosti sa svim indikatorima, pojedinačnim razrađenim projektima i finansijskom osnovom.

„Nakon što su utvrđeni ciljevi, vizija i misija razvoja ušlo se u razradu četiri strateška cilja. Oni uključuju razvoj „zelenog“ grada što su ekološka pitanja, zatim pitanja zaštite životne sredine i razvoja infrastrukture. Istovremeno, predviđen je razvoj koncepta „pametnog“ grada, koji podrazumeva modernizaciju različitih vrsta usluga, kao i izgradnja povoljnog poslovnog okruženja. Na kraju, četvrti strateški cilj je razvoj društvenih delatnosti kao što je zdravstvo, obrazovanje, sport i kultura – rekao je Radojičić.

Posle utvrđivanja nacrta, nova Stategija biće upućena u javnu raspravu i do kraja godine trebalo bi da se u formi predloga naći pred odbornicima.

Izvor: Grad Banja Luka

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*