Streljački klub Vojne akademije „Akademac“ najuspešniji beogradski klub i drugi na rang listi Streljačkog saveza Srbije za 2020. godinu

Streljački savez Srbije objavio je rang listu najuspešnijih klubova i pojedinaca za 2020. godinu na kojoj je Streljački klub Vojne akademije „Akademac“ zauzeo drugo mesto, dok se troje strelaca našlo na pojedinačnim rang listima najuspešnijih za 2020. godinu. U konkurenciji beogradskih klubova „Akademac“ je najbolje plasiran klub na rang listi za 2020.

U 2020. godini strelci Streljačkog kluba Vojne akademije „Akademac“, postigli su najbolji plasman u istoriji kluba, osvojivši 483,3 bodova na takmičenjima koji se boduju Pravilnikom za izbor najuspešnijih klubova i strelaca Streljačkog saveza Srbije.

Osim navedenog u 2020. godini postignuta su dva državna rekorda, odbranjena je šampionska titula u disciplini pištolj središnjeg paljenja na Prvenstvu Srbije, osvojena šampionska titula u disciplini mešovitih parova na Prvenstvu Srbije i osvojeno je više od 30 pojedinačnih i ekipnih medalja. Kao članovi reprezentacije Srbije, strelci „Akademca“, osvojili su dve ekipne medalje na Evropskom prvenstvu u Vroclavu.

Na pojedinačnim rang listama najuspešnijih strelaca u 2020. godini našli su se pripadnici Sportske jedinice Vojne akademije, u kategoriji pištolj seniorke vojni službenik Jasmina Milovanović – 3. mesto i u kategoriji pištolj seniori vojni službenik Dimitrije Grgić – 3. mesto i poručnik Petar Nikolić – 4. mesto.

Okosnicu kluba, koji je u 2020. godini prvi registrovan kao vojno sportsko udruženje, čine profesionalni pripadnici, kadeti Vojne akademije, učenici Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole kao i pripadnici Sportske jedinice Vojne akademije.

Dodela priznanja Streljačkog saveza Srbije biće održana krajem januara, kada će biti uručena priznanja i pehari za najuspešnija tri kluba na rang listi, dok će najuspešnijim pojedincima biti uručena priznanja „Strelac godine“ Streljačkog saveza Srbije.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*