Strogi policijski čas u Ho Ši Minu gradu u Vijetnamu zbog korone

(EPA-EFE/LUONG THAI LINH)

Više od 10 miliona stanovnika Ho Ši Min grada u Vijetnamu od danas je pod strogim policijskim časom radi suzbijanja infekcija kovida-19, jer se Vijetnam bori sa brzim porastom slučajeva.

Kako se navodi, nakon što se prošle godine Vijetnam uspešno borio sa epidemijom korona virusa, ova zemlja sada beleži sve veći broj infekcija i smrtnih slučajeva, koji su podstaknuti zaraznijim delta sojem virusa, prenosi Gardijan.

Najteže su pogođeni severni industrijski centri i Ho Ši Min na jugu, koji je od aprila zabeležio više od 62.000 slučajeva korona virusa.

Vlasti su ograničile kretanje u nekadašnjem živahnom ekonomskom centru koje traje više od dva meseca.

Stanovnicima je dozvoljeno da izlaze iz kuće samo zbog hitnih medicinskih slučajeva i hrane.

Od danas je na snazi dodatna, stroga naredba o ostajanju kod kuće od 18 časova do šest sati ujutru, iako su vlasti odbile da koriste reč „policijski čas”, a još nije objavljen datum do kada će mere trajati.

Gotovo sve veze javnog gradskog prevoza sa gradom su već obustavljene, dok putnici koji potiču iz grada moraju da borave u obaveznim karantinskim centrima najmanje dve nedelje.

Trenutno je više od trećine ljudi od 100 miliona iz Vijetnama pod merama, uključujući i stanovnike glavnog grada Hanoja na severu.

Vojska danas prolazi glavnim bulevarima širom grada i dezinfikuje glavne turističke atrakcije, a vojno osoblje će nastaviti sa dezinfekcijom grada u naredna tri dana.

Ekonomija Vijetnama je jedna od retkih koja je uspela da se proširi prošle godine i to samo zbog uspeha u suzbijanju virusa tokom prvog talasa pandemije.

 

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*