Studenti glasali – da li im više odgovara nastava na fakultetima nego onlajn predavanja

Tokom svakog semestra Studentska konferencija univerziteta Srbije sprovodi anketu o organizaciji nastave među studentima, a ovoga i o imunizaciji. Studenti kažu da im više odgovara nastava na fakultetima nego onlajn časovi.

Akademci smatraju da bi studenti prve dve godine nastavu trebalo da pohađaju na fakultetu.

„Više od 90 odsto studenata koji su popunili anketu su rekli da su konsultacije sa profesorima bile redovne. Negde oko 80 odsto studenata je izrazilo želju da se naredni semestar krene uživo, svima fali studentski život koji je na fakultetu i svima fali život mladih“, kaže Miroslav Dešić, potpredsednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Beogradu.

„Preko 50 odsto posto visokoškolskih ustanova je u letnjem semestru nastavu odvijalo kombinovanim modelom, dok je 31 posto nastavu odvijalo potpuno onlajn. Čak 82 odsto studentskih parlemenata je sprovodilo jednu vrstu informisanja studenata o imunizaciji“, dodaje Ilija Savić, portparol SKONUS-a.

Uz pomoć dobijenih podataka, kažu da će kreirati set predloga za novu školsku godinu i uputiti ih Ministarstvu prosvete i KONUS-u.

„Jedan od zahteva će sigurno biti da prva godina, to jest brucoši, pohađaju nastavu uživo. Takođe ćemo videti da studenti imaju neke olakšice pri samom upisivanju, pri izlasku na ispit, da li će to biti prdlog da ponovo bude neko smanjenje gradiva zavisiće od samih visokoškolskih ustanova“, navodi Margareta Smiljanić, predsednica SKONUS-a.

Ovog semestra u anketi su učestvovali akademci osam državnih i dva privatna univerziteta.

 

 

IZVOR:RTS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*