Stvoreni kvalitetni uslovi za nastavu u školama u Kuli

Predsednik opštine Kula Velibor Milojičić nastavio je da obilazi obrazovne ustanove u Kuli. U sklopu redovnog obilaska na početku školske godine on je posetio Ekonomsko-trgovinsku školu, najveću srednju školu u našoj sredini  koja ima oko 500 učenika, kao i OŠ “Petefi brigada“, koja beleži rast upisa učenika u ovoj godini.

Milojičić je najpre razgovarao sa direktoricom Ekonomsko-trgovinske škole Marinom Džakulom. – Zajedničkim sredstvima opštine Kula i Pokrajine u prethodne dve godine u ovoj školi su stvoreni vrhunski uslovi za nastavu, povećan je kapacitet i omogućeno je izvođenje nastave u jednoj smeni čime se dodatno poboljšao kvalitet rada- kaže Milojičić.

Pri kraju je izrada projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju fiskulturne sale za potrebe ove škole, a nakon toga će lokalna samouprava aplicirati kod viših organa vlasti da bi se obezbedila sredstva za ovu značajnu investiciju.

Milojičić je najavio da će uskoro biti uložena sredstva za unapređenje uslova za praktičnu nastavu u đačkoj radionici Ekonomsko-trgovinske škole.

Direktorica Marina Džakula je rekla da je zadovoljna kvalitetom rada, kao i smanjenjem troškova u školi. Ona je posebno istakla da škola pored poboljšanja uslova rada, ulazi u nove projekte, koji će unaprediti kompetencije nastavnika.

Novu školsku godinu je dočekala spremno i OŠ “Petefi brigada”, a plan je da se uslovi u školi dodatno poboljšaju u narednom periodu.

„Realizovane su neke hitne intervencije u iznosu od oko milion dinara, poput sanacije hidrantske mreže i kotlarnice. Nedavno su obezbeđena sredstva za zamenu stolarije na starom krilu zgrade, a u planu je i rekonstrukcija ravnog krova na starom delu školske zgrade i promena režima grejanja u renoviranoj sportsko-školskoj sali, koji bi bio nezavistan od sistema grejanje za druge objekte škole“ –kaže Milojičić.

Direktor osnovne škole “Petefi brigada” Kula Čaba Požar je izjavio da je ove školske godine upisan veći broj đaka u odnosu na prethodnu godinu.

„Upisano je tri razreda na srpskom jeziku što predstavlja 25  učenika više nego prethodne godine. Takođe, i kvalitet nastave se poboljšava iz godine u godinu“ – kaže Čaba Požar.

Predsednik opštine Kula namerava da obiđe sve škole u opštini , a danas će posetiti OŠ “20 oktobar “ Sivac.

Izvor: Opština Kula

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*