Gradonačelnik Bakić predao policiji vozilo prilagođeno potrebama saobraćajne policije

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić danas je, na platou ispred upravne zgrade Policijske uprave u Subotici, načelniku Policijske uprave Borivoju Mucalju uručio ključeve vozila „fijat ducato”, sa dodatnom opremom, prilagođenog potrebama saobraćajne policije. Gradonačelnik Bakić je, tim povodom, izrazio zadovoljstvo što je Policijskoj upravi u Subotici predao novo vozilo koje će, kako je rekao, doprineti njenim naporima da se unapredi bezbednost saobraćaja u ovom gradu.

14612_1.jpg

„Vozilo je opremljeno za ispunjavanje specifičnih zadataka saobraćajne policije i plaćeno je 3,6 miliona dinara iz sredstava kojima raspolaže Savet za bezbednost saobraćaja Grada Subotice. Napomenuću da se ta sredstva prikupljaju od novčanih kazni za saobraćajne prekršaje koji se izvrše na teritoriji grada i da subotičkoj lokalnoj samoupravi pripada 30 odsto od naplaćenih iznosa. Ponosan sam kako Savet za bezbednost saobraćaja raspoređuje ta sredstva, jer u godišnjim programima, osim materijalnog opremanja policije imamo i odlične edukacije, besplatnu dodelu auto-sedišta za decu, video produkciju i mnogo toga još što na pravi način afirmiše i poboljšava bezbednost u saobraćaju“, naglasio je gradonačelnik Bakić.

14612_2.jpg

Uz isticanje da subotička lokalna samouprava ima sjajnu saradnju sa Policijskom upravom u Subotici, gradonačelnik Bakić je rekao da postoje svi uslovi da se ta saradnja dodatno razvija i u buduće, na korist svih građana Subotice.

Borivoj Mucalj se zahvalio Gradu Subotici i gradonačelniku Bakiću na vrednoj donaciji i predaji vozila koje, kako je naveo, ima multifunkcionalnu ulogu u poboljšanju bezbednosti saobraćaja.

14612_3.jpg

„Poznato vam je da se Grad Subotica oslanja na Koridor 10, da imamo i ’Ipsilon’ krak i da je frekvencija saobraćaja na tim putevima povećana, posebno u vreme turističke sezone. Ovo vozilo će tehnički da unapredi rad pripadnika saobraćajne policije, a samim tim poveća i stepen bezbednosti u saobraćaju. Na taj način ćemo svima onima koji tranzitiraju kroz područje Severnobačkog upravnog okruga omogućiti brže i bezbednije putovanje. Verujem da ćemo u narednom periodu imati još bolju i uspešniju saradnju sa subotičkom lokalnom samoupravom“, kazao je Borivoj Mucalj.

14612_4.jpg

 

 

 

 

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*