Sukob demonstranata i policije u Londonu

(Foto . EPA-EFE/VICKIE FLORES)

LONDON – Nekoliko britanskih policajaca povređeno je danas u Londonu u sukobima sa demonstrantima koji su negodovali zbog vakcinacije protiv korona virusa.

Protivnici vakcinacije pokušali su danas da upadnu u zgradu u kojoj je sedište britanske regulatorne agencije za lekove, u vreme kada Vlada treba da odluči o proširenju imunizacije na decu od 12 do 15 godina.

Londonska policija je saopštila da je poslala veliki broj pripadnika da zaštite ulaz u zgradu agencije, nadležne za odobravanje vakcina protiv korona virusa, i dodala da se grupa demonstranata tada premestila u drugi deo grada.

„Jedan broj demonstranata je bio nasilan prema policiji. Četiri naša policajca su povređena u sukobima”, navela je londonska policija na Tviteru, prenela je Beta.

Vakcinacija protiv korona virusa nije obavezna u Velikoj Britaniji, gde je od posledica zaraze umrlo više od 133.000 ljudi.

Britanski pokret takozvanih antivaksera je prilično slab, a oko 90 odsto odraslih primilo je najmanje jednu dozu vakcine protiv korona virusa.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*