Sumnja da je lekar zaražen, zaposleni na odeljenju bolnice u Leskovcu u samoizolaciji

Gotovo svi lekari sa Internog odeljenja Opšte bolnice u Leskovcu su u kućnoj izolaciji od utorka uveče, zbog sumnje da je njihov kolega zaražen virusom korona, saznaje agencija Beta.

Agenciji Beta je potvrđeno da je u kućnoj izolaciji oko 20, od ukupno 23 lekara i nekoliko medicinskih sestara.
Foto: Pixabay
Bris tog lekara poslat je na testiranje i sutra se očekuju rezultati, a njegove kolege su optimisti jer, kako navode, od simptoma, karakterističnih za taj virus, on je imao samo dva dana temperaturu, bez suvog kašlja i otežanog disanja.
Ukoliko je rezultat negativan, svi se vraćamo na posao, ukoliko je pozitivan, svi ćemo biti testirani i biti u izolaciji„, kazao je izvor agencije Beta.
Lekar koji je u izolaciji vratio se sa Malte 9. marta, a narednog jutra prisustvovao je kolegijumu na Internom odeljenju.
Sreća je što nije bio u dodiru s pacijentima jer ovih dana imamo samo tri pacijenta na odeljenju. Više smo nego sigurni da on nije sa njima dolazio u kontakt„, kazao je agenciji Beta sagovornik.
Trenutno su na Internom odeljenju leskovačke bolnice samo tri lekara i medicinske sestre, ali Koronarna jedinica, gde se primaju najteži pacijenti, radi normalno i nije zatvorena, budući da taj lekar nije imao dodir s tim delom odeljenja.
Ukoliko bude bio pozitivan, bićemo u problemu, ali ćemo ipak uspeti da se organizujemo tako što ćemo pozvati druge lekare na ispomoć samo u slučaju većeg priliva pacijenata, ili ćemo ih slati direktno u Niš„, naveo je izvor.
U Leskovcu je registrovan jedan čovek zaražen virusom korona i smešten je u Kliničkom centru Niš, a za još troje ljudi se danas očekuju rezultati testiranja.
U Jablaničkom okrugu su 924 povratnika iz inostranstva u kućnoj izolaciji, a prema tvrdnjama Zavoda za javno zdravlje, nijedan od njih nije zaražen.
Autor: Beta

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*