Supružnicima iz Velikog polja potvrđene prvostepene presude

(Pixabay)

Nenadu Petroviću i Milevu Martinov iz Velikog polja kod Obrenovca, koje su mediji nazvali „supružnici iz pakla”, pravosnažno su osuđeni na po tri i po godine zatvora zbog brutalnog zlostavljanja i iskorišćavanja bolesne Jelene V.(29) iz okoline Pančeva.

Nenadu je zbog ranije osude od godinu dana izrečena jedinstvena kazna zatvora od četiri godine i dva meseca.

Ovom odlukom Apelacionog suda potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu kojom su Petrović i sada bivša mu supruga Mileva Martinov osuđeni zbog krivičnog dela trgovina ljudima u saizvršilaštvu.

Oštećena žena je radi ostvarivanja svog imovinsko-pravog zahteva upućena na parnicu, objavio je Apelacioni sud.

Prema presudi, Petrović i Martinova su od 6. januara do 16. oktobra 2018. godine, u Obrenovcu po prethodnom dogovoru, zloupotrebili teške prilike Jelene V, koja je bolesna, nezaposlena, udovica sa troje maloletne dece (koja su u hraniteljskoj porodici) i doveli je u zabludu da će imati lagodniji život ukoliko pređe da živi kod njih i bude im ispomoć u kućnim poslovima i čuvanju dece.

Žena je u to poverovala i pristala da je oni odvezu kod sebe u kuću, gde je kasno shvatila da je u zabludi. Petrović joj je uzeo ličnu kartu, zdravstvenu knjižicu, kao i svu lekarsku dokumentaciju i razbio njen mobilni telefon rekavši joj da neće otići iz njihove kuće.

Martinova ju je više puta šamarala, gurala, tukla metlom po glavi iako je znala da je Jelena V. imala nekoliko operacija glave.

Terali su je da prosi na Zemunskom keju i uzimali joj sav novac od prosjačenja, a u kući u kojoj je obavljala sve poslove, primoravali su je da spava na betonu i bez posteljine, vezivali je lancem, hranili je jednom dnevno korom hleba i ostacima njihove hrane, navodi se u presudi.

Oduzeli su joj i sav novac koji je primala na ime socijalne pomoći, tako što je svakog meseca Martinova odlazila u poštu sa njom, gde bi joj za tu priliku vraćali ličnu kartu kako bi mogla da podigne novac, koji je odmah potom oduzimala, kao i njenu ličnu kartu, prenosi Tanjug.

U oktobru 2018. godine su je podveli jednom poznaniku radi pružanja seksualnih usluga za 1.000 dinara, a novac su joj odmah oduzeli, navodi se u presudi.

Par se navodno u međuvremenu razveo, a Mileva se potom preudala. Njihovo zajedničko četvoro dece danas živi po domovima.

 

 

IZVO:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*