Šurbatović: Protest zbog Šaćirija i tzv. Kosova

BEOGRAD –

Fudbalski savez Srbije (FSS) uputiće protestno pismo Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA) zbog dešavanja na utakmicama Švedska – tzv. Kosovo, odnosno incidenta posle meča Švajcarska – Severna Irska kada je Džerdan Šaćiri davao izjavu ogrnut jaknom terorističke OVK.

„Upravo pripremamo protesno pismo koje ćemo uputiti FIFA u toku dana. Tražićemo hitnu reakciju i najstrožije sankcije prema Šaćiriju zbog promovisanja zločinačke terorističke organizacije OVK tokom davanja izjave medijima, ali i prema tzv. Fudbalskom savezu Kosova zbog isticanja parole Kosovo je Albanija na meču Švedska tzv. reprezentacija Kosova i propagiranja ideje Velike Albanije. FS Srbije će iskoristiti sve pravne mehanizme da se odgovorni za ove događaje odstrane iz fudbala izjavio je generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović, a preneo sajt Saveza.

saciri svajcarska jpg

Izvor: EPA-EFE (LAURENT GILLIERON)

Prethodno, švajcarski Savez osudio je incident sa Šaćirijem, koji je, kako se navodi, kada je video kakvom jaknom je ogrnut reagovao smireno i skinuo je, a osobi koja je to uradila policija je izrekla zabranu ulaska na stadion.

 

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*