Svečani doček za Zemana, pa tet-a-tet sastanak s Vučićem

BEOGRAD: Predsednik Aleksandar Vučić priredio je danas svečani doček u Palati Srbija za predsednika Češke Miloša Zemana, koji boravi u poseti Srbiji.

Češku delegaciju, koju predvodi Zeman, dočekali su i brojni ministri u Vladi Srbije – Zorana Mihajlović, Aleksandar Antić, Nenad Popović, Nebojša Stefanović, Goran Knežević, Aleksandar Vulin.

                         Foto: Tanjug

Nakon svečanog dočeka, uslediće tet-a-tet sastanak dvojice predsednika, a zatim i plenarni sastanak sa članovima dve delegacije.

Planirano je i potpisivanje dva bilateralna sporazuma, a potom će uslediti konferencija za novinare.

Za 12.30 planiran je početak Srpsko-češkog poslovnog foruma.

Uvodna obraćanja održaće predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, i njegov češki kolega Vladimir Dlouhi, kao i dvojica lidera Srbije i Češke Vučić i Zeman.

Skup će biti prilika da se predstavi ekonomska situacija i poslovna klima u Češkoj a potom i u Srbiji, kao i da se održe bilateralni sastanci srpskih i čeških kompanija.

Zemana je juče na aerodromu „Nikola Tesla“ dočekao predsednik Srbije, koji je na Instagram nalogu „budućnostsrbija“ uz fotografiju s dočeka napisao da su odnosi između Srbije i Češke danas na najvišem nivou.

Vučić i Zeman juče su položili vence na Spomenik braniocima Beograda 1914-1918. na Novom groblju.

Češka delegacija počela je juče zvaničnu posetu Beogradu.

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*