Svečani prijem „Rodoljubaca“ nakon uspeha u Trebinju

Nakon izuzetnog uspeha postignutog na festivalu u Trebinju, predsednik lokalne samouprave Velibor Milojičić je u Svečanoj sali opštine Kula, primio ansambl pobedničke predstave najznačajnijeg regionalnog festivala amaterskih pozorišta.

On im je pre svega poželeo dobrodošlicu, a zatim i čestitao na tako značajnom uspehu, ističući kako su oni jedni od najboljih ambasadora opštine Kula. Takođe, rekao je da će opština nastaviti da ulaže u kulturu, kako u rekonstrukciju objekata, tako i u stvaralaštvo.

Predstava „Rodoljupci“ ansambla Kulturnog centra Kula, najbolje je ostvarenje 61. Festivala festivala i po oceni žirija i po oceni publike. Dragan Ostojić dvostruko je nagrađen Zlatnom maskom: za režiju i rešenje scenskog prostora. Zoranu Raduloviću pripala je nagrada za najbolju mušku ulogu, dok je Strahinja Šćekić dobio priznanje za najbolju epizodnu ulogu. Kamenko Bertić i Branislav Unginović dobitnici su diploma za partnersku igru.

Prema rečima direktora Kulturnog centra Kula, Kamenka Bertića, uspeh koji su ostvarili deo je velikog sistemskog rada i velikog truda. Kako ovo nije prvi put da je KCK ostvario zapažene rezultate i kako to prethodno nije bilo medijski ispraćeno, on se zahvalio predsedniku opštine na dočeku i ukazanom poverenju, kao i na brojnim ulaganjima koja su doprinela da se organizuje festival u Kuli i da se poboljšaju uslovi rada KCK.

Da podsetimo, predstava „Rodoljupci“ plasirala se na Festival festivala, nakon što je osvojila srebrnu plaketu na Festivalu amaterskih pozorišta Srbije održanom u Kuli od 15. do 23. juna.

Izvor: Opština Kula

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*