Svečano uručeno 30 stipendija Grada Subotice

Odlukom gradonačelnika o dodeli stipendija za učenike sa teritorije Grada Subotice za školsku 2021/2022. godinu, je  u Plavoj sali Gradske kuće svečano uručeno 30 stipendija učenicima prvih razreda srednjih škola  deficitarnih zanatskih zanimanja tehničke struke. Ugovore o stipendijama, u iznosu od 3.000 dinara mesečno učenicima je uručila sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti Jasmina Stevanović.

14548_1.jpg

Ona je tom prilikom istakla da Grad već godinama izdvaja sredstva iz budžeta kako bi podstakao decu da upišu deficitarna zanatska zanimanja koja su ne samo Gradu Subotici već i državi Srbiji potrebna.

„Ovo je način da motivišemo decu da upišu zanimanja koja polako padaju u zaborav ali su nam svakako jednako važna. Sve više nam manjka dobrih, zidara, građevinaca, bravara,  keramičara…, a grad je tu kao spona između privrede i obrazovanja da učini sve i motiviše mlade ljude kako bi se obrazovali za deficitarna zanatska zanimanja“, naglasila je Jasmina Stevanović.

Ovo je, dodala je, samo jedna od mera koju Grad preduzima da bi se učenicima i studentima olakšalo školovanje.

14548_2.jpg

„Osim ovih 30 stipendija Grad izdvaja sredstva za stipendiranje sto studenata, a preko Fonda za razvoj talenata pomažemo talentovanu decu i želimo da i za ova zanimanja koja polako padaju u zapećak imamo što više zaintersovane dece“, podsetila  je Jasmina Stevanović.

Budući vozač motornih vozila Kristijan Odri, učenik je prvog razreda srednje Tehničke škole „Ivan Sarić“ i jedan je od dobitnika stipendije Grada Subotice.

„Ova stipendija mi mnogo znači, ona će mojim roditeljima olakšati moje školovanje, a smer vozač motornih vozila sam upisao jer volim da budem šofer“, rekao je Kristijan Odri.

14548_3.jpg

 

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*