Svedočili majka, sestra i policajci-spasioci

Majka i sestra U. J. (23), devojke koja je dospela u žižu javnosti nakon što je nedavno, kako se sumnja, pretukao Slobodan Milutinović Snajper, koji se tereti za njenu otmicu,  su u novosadskom Višem javnom tužilaštvu dale izjave kao svedoci u postupku koji se vodi protiv njega.
d
Foto: Dnevnik.rs

Kako je za “Dnevnik” povrdio pravni zastupnik U. J., advokat Miloš Bugarski, one su saslušane u toku prepodneva.

Prema našim saznanjima, majka i sestra oštećene, koja ima status posebno osetljivog svedoka, ispričale su sve u vezi s lokacijom koju je u poruci poslala U. J. svojoj sestri sporne večeri.

Takođe,  su saslušani i pripadnici policije koji su postupali u akciji spasavanja dvadesettrogodišnje devojke.

Sledeće nedelje trebalo bi da bude saslušan i osumnjičeni Slobodan Milutinović Snajper, koji, kako “Dnevnik” saznaje, još uvek nije izneo svoju odbranu.

Sledeće nedelje trebalo bi da bude saslušan i osumnjičeni Slobodan Milutinović Snajper, koji, kako „Dnevnik” saznaje, još uvek nije izneo odbranu

On je uhapšen pre nepunih mesec dana nakon što je u iznajmljenom stanu na Podbari pretukao U. J, koja ga je, prema pisanju medija, već prijavljivala zbog nasilja. Njemu je 21. septembra, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo otmica, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu odredio pritvor do 30 dana.

Za krivično delo koje se stavlja na teret Milutinoviću zaprećena je kazna zatvora od 10 godina.

Inače, porodici U. J. su, u noći između srede i četvrtka, zapaljena dva automobila, koja su se nalazila na parkingu u Stražilovskoj ulici ispred broja 33. Taj vandalski čin su mnogi povezali sa saslušanjem majke i sestre devojke koja je bila u emotivnoj vezi s Milutinovićem.

Podsetimo, još uvek nepoznati muškarac zapalio je vozila marke BMNJ DŽ5 i mercedes A klase, koji su u vlasništvu porodice U. J..

– BMNJ je u vlasništvu njenog oca, a mercedes je njen – kaže jedan od komšija i dodaje da je, kako se vidi na kamerama, požar namerno izazvan. Na snimku se vidi muškarac koji se krije u ulazu zgrade, a potom kako ide ka automobilima. On u ruci nosi flašu, a na glavi ima kapuljaču i u trenutku kada prilazi automobilima, poliva ih, verovatno, benzinom. Nakon što je plamen zahvatio oba vozila, nepoznati muškarac, kojem je vatra zahvatila jednu nogu, beži s lica mesta.

Porodica kojoj pripadaju automobili živi u obližnjoj zgradi, a skupocena vozila bila su parkirana na zakupljenim mestima.

Uprkos brzoj intervenciji vatrogasaca, na automobilima je, kako se naš reporter uverio na licu mesta, pričinjena je velika materijalna šteta, a na svu sreću niko nije povređen.

Policija intenzivno ispituje sve opcije i radi na otkrivanju počinioca i nalogodavca. Takođe se proveravaju i čaršijske priče da je, navodno, Snajper, iz pritvora, preko svojih ljudi, na ovaj način pokušao da izvrši pritisak na devojku da povuče tužbu.

Slobodan Milutinović Snajper hapšen je i početkom septembra zajedno sa svojom zakonitom suprugom, u policijskoj akciji, u okviru koje je rasvetljeno i ubistvo MMA borca Uroša Stefanovića (27) i ranjavanja Gorana Kovačevića Goranca (47). Oni su uhapšeni jer su u svom posedu imali nelegalno oružje, a nakon saslušanja bračnog para Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu je tada predložilo da se Snajperu odredi pritvor do 30 dana, ali je sudija za prethodni postupak odlučio da mu dozvoli da se u daljem postupku brani sa slobode.

Na to rešenje se tužilaštvo žalilo, ali je vanpretresno veće, odlučujući o toj žalbi, potvrdilo odluku Osnovnog suda da se Milutinoviću dozvoli odbrana sa slobode.

Snajper je u žižu javnosti došao i kada je početkom marta ove godine u akcije policije Republike Srpske uhapšen na Jahorini. Tada je priveden s još jednom osobom iz Novih Ledinaca zbog, kako je tada saopšteno, nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja. Nakon kriminalističke obrade, obojica su pušteni na slobodu.

 

 

 

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*