Svet: U Brazilu više od 70 hiljada preminulih od korona virusa

BRAZILIJA –

Broj preminulih od posledica korona virusa u Brazilu premašio je 70.000.

Photo illustration. Photos (Getty Images): alexey_ds/daboost

Brazilsko Ministarstvo zdravlja saopštilo je u petak da je registrovano još 1.214 smrtnih slučajeva, čime je ukupan broj preminulih porastao na 70.398.

U Brazilu je zabeleženo još 45.048 novoobolelih, prenosi Rojters.

Ukupno je korona virusom zaraženo 1.800.827 osoba.

Viktorija daleko prva u Australiji po broju novozaraženh

Dok je u ostalim delovima Australije danas ukupno registrovano samo 11 novih slučajeva COVID-19, u saveznoj državi Viktorija novozaraženih je 216.

Iako je taj broj niži od od jučerašnjih rekordnih 288, nadležni upozoravaju na opasnost od daljeg pogoršanja situacije, a u glavnom gradu Viktorije, Melburnu, od pre dva dana ponovo je na snazi šestonedeljni karantin.

„Biće još više slučajeva, i ovo će potrajati mesecima“, izjavio je premijer Viktorije Danijel Endrjuz na konferenciji za štampu prenošenoj putem televizije, ističući da će se strategija karantina pokazati uspešnom ako svi budu odigrali svoju ulogu i poštovali tu meru.

Viktorija, u kojoj živi četvrtina od ukupno 25 miliona stanovnika Australije, postala je prva država u toj zemlji koja je propisala nošenje zaštitnih maski za lice, a ta mera važi u Melburnu.

Ostale australijske države i teritorije zatvorile su svoje granice za putnike iz Viktorije, strahujući da lokalna transmisija izaziva drugi talas korona virusa, navodi Rojters, podsećajući da je do sada u Australiji ukupno zabeleženo oko 9.300 slučajeva Kovid-19, a da je od te bolesti preminulo 107 ljudi.

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*