Svilanović savetnik Vlade Crne Gore za reforme i integracije

Goran Svilanović (Foto Tanjug)

Bivši generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju i nekadašnji ministar spoljnih poslova državne zajednice Srbija i Crna Gora, Goran Svilanović, glavni savetnik je Vlade Zdravka Krivokapića za ekonomske reforme i evropske integracije, piše Pobjeda.

Svilanović lično ne savetuje Krivokapića, već je u timu ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića koga, kako tvrde izvori Pobjede iz parlamentarne većine, savetuje za ključna pitanja ekonomskih reformi i evropskih integracija.

Svilanović je u izjavi za Pobjedu potvrdio da savetuje Vladu premijera Krivokapića.

„To nije ništa neobično, Crna Gora je od svih država regiona najdalje odmakla u evropskim integracijama”, naveo je Svilanović za Pobjedu i precizirao da je u Crnoj Gori u tom svojstvu bio već dva puta, prenosi Tanjug .

On je rekao da Vladu savetuje do 15. maja i da ga očekuje još jedan odlazak u Podgoricu.

„Ne savetujem lično premijera Krivokapića, već radim sa ministrom finansija Spajićem i to samo u onom delu koji se tiče evrointegracija”, rekao je Svilanović.

Goran Svilanović, koji je javnosti najpoznatiji kao bivši ministar spoljnih poslova SCG, prozapadno je orijentisani diplomata i političar koji ima zavidnu regionalnu reputaciju, prenosi RTCG.

Po podacima iz njegove biografije, Svilanović je ekspert za ekonomski i politički razvoj u Jugoistočnoj Evropi i radi za različite konsultantske agencije.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*