SzS o „izbornom dijalogu“, studenti aktivisti o RTS-u

BEOGRAD –

Predstavnici Saveza za Srbiju (SzS) održali su danas konferenciju za štampu pred zgradom Radio-televizije Srbije u znak podrške studentima protiv kojih je RTS podneo krivične prijave zbog upada u zgradu javnog servisa tokom protesta dela opozicije u martu ove godine.

Protestu je prisustvovalo i desetak studenata aktivista iz udruženja „1 od 5 miliona“ , a članica udruženja Valentina Reković iskoristila je ovu priliku da javno pita direktora RTS Dragana Bujoševića zašto je podneo krivičnu prijavu protiv studenata, uz pitanje „ko ga je naterao da potpiše papir sa odobrenjem da u RTS uđe žandarmerija i izbacuje studente i građane?“.

                                  FOTO: TANJUG

Za predsednika Demokratske stranke Zorana Lutovca ovo je bila prilika da ponovi da danas oni neće učestvovati u razgovorima o izbornim uslovima sa vlastima, da to mogu isključivo sa predstavnicima međunarodne zajednice, te da će nastaviti kampanju za bojkot izbora.

Lutovac je na konferenciji za medije ispred zgrade RTS, kojoj su prisustvovali i drugi predstavnici SZS, Dragan Đilas, Janko Veselinović, Zdravko Ponoš, rekao da SNS pokušava da uvuče opoziciju na izbore pod sadašnjim uslovima, sa nekim sitnim izmenama, što članice SzS neće prihvatiti.

„Idemo u bojkot, a razgovaramo o slobodnim i poštenim izborima koji će se desiti posle devet meseci od sporazuma koji postignemo, a to znači da nema vremena za ove sada redovne izbore. Mi ne odustajemo“, naveo je Lutovac.

On je potvrdio da je razgovarao sa evropskim poslanikom Knutom Flekenštajnom.

Na pitanje novinara da objasni to što se deo poslanika Demokratske stranke ne slaže sa stavom o bojkotu dijaloga, jer je to, pored ostalog, čini antievropskom strankom i svrstava uz Šešeljeve radikale i Dveri Boška Obradovića, Lutovac je kratko rekao da se u DS poštuju različita mišljenja.

Lideri SzS u kampanji za bojkot -u Užicu, Rumi,Vladimircima

Lideri SzS i danas su nastavili kampanji za bojkot predstojećih parlamentarnih izbora u Užicu, Vladimircima i Rumi.

Lider Dveri Boško Obradović bio je u Užicu gde je rekao da se bojkotom svesno odriču stranačkih interesa zarad „opšteg dobra“.

Predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović poručio je iz Vladimirovca evropskim parlamentarcima da opozicija i građani u protestu, imaju samo jedan zahtev – da se „politički žživot u Srbiji odvija na isti način kao i u njihovim demokratskim zemljama“.

Lider Pokreta za preokret Janko Veselinović razgovarao je u Rumi sa građanima i rekao da“bojkot nije cilj, nego sredstvo“ na putu do „demokratskih izbora“.

Bujošević SzS i studentima: Po zakonu štitim imovinu RTS-a

Generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević izjavio je danas da ga zakon obavezuje da štiti imovinu i sredstva ustanove na čijem je čelu i da podnosi prijave protiv svih koji tu imovinu oštećuju ili uništavaju, a da je na sudovima da utvrde odgovornost za to.

Bujošević je tako je reagovao na današnju konferenciju za štampu pred zgradom RTS-a.

„Dragan Bujošević ne pokušava da uplaši pripadnike političkog pokreta „1 od 5 miliona“ nego samo radi ono što mu zakon nalaže“, navodi se u saopštenju generalnog direktora javnog servisa.

On dalje dodaje da je su te činjenice dobro poznate svim organizatorima protesta, koji bi takođe preduzimali sve da zaštite imovinu i sredstva koji njima pripadaju.

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*