Tači i Pompeo u Vašingtonu o dijalogu BG i PR

VAŠINGTON: Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači sastao se u Vašingtonu s američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom s kojim je, kako se navodi u saopštenju objavljenom na njegovomsajtu, razgovarao o dijalogu Beograda i Prištine.

Foto: Youtube Printscreen

Konačni mirovni sporazum između Kosova i Srbije značiće mir za čitavu jugoistočnu Evropu, okretanje prema budućnosti, kao i razvoj i prosperitet, navodi se u saopštenju da je Tači rekao tokom razgovora s Pompeom.

Kako se dodaje, Tači je rekao da će Priština nastaviti da koordinira „svaki svoj korak“ sa SAD.

On je, takođe, preneo Pompeu „duboku zahvalnost naroda i kosovskih institucija zbog konstantne podrške SAD tokom poslednjih decenija“.

Tači je prethodno, kako se navodi u odvojenom saopštenju objavljenom na njegovom sajtu, razgovarao sa zamenikom američkog ministra odbrane Dejvidom Norkvistom.

Norkvist je, dodaje se, ocenio da je vitalno za bezbednost u jugoistočnoj Evropi da Kosovo što pre „postane članica NATO“.
Tači je rekao da je zadovoljan podrškom SAD osnivanju vojske Kosova i zatražio da se saradnja poveća još više.

Kosovo ima svoju profesionlanu vojsku, po NATO standardima, koja je spremna da bude obuhvaćena u humanitarnim i mirovnim misijama u svetu, rame uz rame sa SAD, rekao je Tači, saopšteno je iz njegovog kabineta.

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*