Taksisti posle razgovora sa Vučićem prekinuli protest

BEOGRAD: Taksisti su odlučili da prekinu protest, nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

                                      Foto: Tanjug

Razgovori u Predsedništvu Srbije su  trajali su gotovo dva sata.

Podsetimo, prethodnih desetak dana taksisti su blokirali ulicee u užem centru Beograda, a juče je došlo i do incidenata sa građanima koji su izgubili strpljenje.

Jedan od predstavnika taksista Aleksandar Bijelić rekao je novinarima da su na sastanku konstatovani problemi i da je dogovoreno da će država, kako kaže, striktno primenjivati zakonske propise kada je u pitanju nelegalni prevoz putnika.

Ako se dogovoreno ne ispoštuje, taksisti će, dodao je, u većem broju „tražiti svoja prava“.

Bijelić se izvinio građanima na problemima koje je izazvao protest taksista, koji je, kako je rekao, usledio „nakon nerada gradskih i republičkih ograna kada je u pitanju sprovođenje zakona“.

Kako je rekao, predstavnici udruženja obavestiće svoje kolege o rezultatima sastanka, nakon čega će i zvanično prekinuti protest.

Bjelić kaže da će se raditi na tome da se menja slika građana o taksistima kroz različite akcije, a o kojima, kako tvrdi, mediji ne izveštavaju.

Dodaje i da će se pratiti da li se ispunjava danas postignuti dogovor i da će u narednom periodu biti u kontaktu sa svim resornim ministarstvima.

IZVOR:DNEVNIK

 

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*