Telepčani se žale na bahatost radnika „Čistoće”

Stanovnici Telepa žale se da su im kante za smeće, zbog bahatosti radnika JKP “Čistoća”, neretko oštećene, kao i da nakon pražnjenja posude za otpad često završavaju izvrnute na putu.
2
Foto: Dnevnik.rs

Nekoliko sugrađana iz tog dela grada pokušalo je da razbijene plastične kante zameni, ali su dobili odgovor da će na to morati da sačekaju do Nove godine. Iz “Čistoće” poručuju da je u toku postupak nabavke novih posuda za otpad, koje će građani moći da dobiju do kraja godine, te napominju da je od početka 2021. podeljeno više od 4.000 kanti, što je, kažu, duplo više od planiranih količina.

Našoj redakciji obratila se Telepčanka R. R., koja je, zbog nemara radnika “Čistoće”, proteklih godina više puta morala da nabavlja novu kantu za đubre.

– Kada sam nedavno zvala “Čistoću” da se žalim da mi je kanta razbijena, objasnili su da ukoliko želim novu, moram da im donesem staru – objasnila je R. R. – Kako su rekli tako sam i učinila, ali kada sam odonela kantu, dobila sam odgovor da novu ne mogu da dobijem, te oštećenu posudu za otpad vratim kući. Na moje insistiranje, ipak su pristali da tu staru razbijenu kantu zadrže, a meni sad jedino preostaje da smeće sakupljam u đžakove, koje ću iznositi ispred kuće, kao i da se nadam se da će ih “Čistoća” pokupiti, ukoliko ih ulične mačke pre toga ne iscepaju i ne izvrnu.

Pojedini stanovnici Telepa napominju i da su često prinuđeni da, nakon prolaska kamiona “Čistoće”, sami s pešačke staze i puta sakupljaju zaostalo smeće, kao i da posle pražnjenja delove kante, poput točkova i poklopaca, traže po ulici.

Nadležni u JKP “Čistoća” napominju da su ove godine imali nekoliko prijavljenih slučajeva lomljenja kanti, te da su radnici za koje se utvrdilo da su razbijali posude za otpad, momentalno sankcionisani. Osim toga, kako kažu, do pucanja i loma prilikom pražnjenja kanti dolazi i zbog dotrajalosti.

Osim razbijenih kanti za smeće, Telepčane muči i baštenski otpad, za koji kažu da tokom leta nije redovno uklanjan, pa su im ispred kuća neretko “zelene” deponije.

– Odnošenje baštenskog otpada uređeno je i odvija se po redovnom rasporedu, a građani Telepa, koji su prethodnih dana izneli taj otpad ispred svojih kuća, mogu očekivati da će u najkraćem roku biti odnet – odgovorili su nam iz JKP “Čistoća”.

 

 

 

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*