Temerincu osumnjičenom za ubistvo supruge produžen pritvor do 4. juna

Temerinac Bela K. (67), koji je osumnjičen da je početkom februara u porodičnoj kući usmrtio svoju suprugu Gizelu K. (64), ostaje iza rešetaka jer mu je, odlukom Apelacionog suda, produžen pritvor do 4. juna, saznaje „Dnevnik“.
zatvor pritvor
Foto: Tanjug (MUP Srbije, ilustracija)

Njemuje je nakon hapšenja određen pritvor kako ne bi mogao boravkom na slobodi da ometa postupak uticajem na svedoke i zbog uznemirenja javnosti. Prema nezvaničnim saznanjima, Bela K. je prilikom saslušanja negirao izvršenje krivičnog dela.

Stravična tragedija dogodila se 2. februara, nakon svađe supružnika, u porodičnoj kući Bele i Gizele K., u Temerinu, u Proleterskoj ulici broj 12, nakon svađe bračnog para. U jednom trenutku Bela K., koji je bio u alkoholisanom stanju, nasrnuo je na Gizelu, udarajući je rukama i nogama po glavi i telu, a potom je, kako se pretpostavlja, zadavio.

On je uhapšen 2. februara uveče zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo ubistvo.

Kako su nakon zločina ispričale komšije za naš list, za nemili događaj se saznalo nakon što je Bela pozvao ćerke i rekao im da mami nije dobro.

– Čuo sam da je zvao decu i rekao im da Gizi nije dobro. Ne znam koja je prva došla, ali odmah su pozvali Hitnu pomoć jer je Gizela bila bez svesti – rekao je dan nakon zločina jedan od žitelja Temerina reporteru „Dnevnika“.

Međutim, kada je ekipa Hitne pomoći došla na lice mesta, mogla je samo da konstatuje smrt jer su na telu nesrećne žene bile vidljive brojne povrede. Odmah je obaveštena policija, telo je poslato na obdukciju kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti, a njenom suprugu su stavljene lisice na ruke.

Po rečima žitelja Prolterske ulice, oboje su bili skloni alkoholu. Ona je nekoliko puta odlazila od njega, ali mu se, kako kažu, uvek i vraćala.

– Nikada nije htela da prizna da je Bela tuče i da su joj brojne modrice i povrede posledica njegovog nasilja. Često su se svađali. Mislim da je glavi razlog alkohol. Oboje su voleli da popiju – kažu komšije i dodaju da je Gizela, kako bi se zaštitila i izbegla batine, kupila pse.

– Dešavalo se da Bela bude nasilan i prema psima, koje je Gizi puštala. Nekada bi istukao pse, pa onda nije dirao nju.

Prema rečima meštana Temerina, Gizela i Bela su bili penzioneri, a imali su i zemlje, te su mogli lepo da provode penzionerske dane. Ona je godinama radila kao krojačica, dok je on bio zaposlen u jednoj lokalnoj fabrici.


Jednom ga prijavila za nasilje

Komšije ovog bračnog para kažu da su sukobi, koji bi završili prebijanjem nesrećne žene, u njihovoj kući bili česti, ali da se Gizela, kako pretpostavljaju, plašila da ga prijavi policiji. Kako „Dnevnik“ nezvanično saznaje, Gizela je svega jednom prijavila Belu za nasilje u porodici i to 2015. godine. Međutim, tužilac delo nije tako okarakterisao, te je Bela dobio samo prekršajnu prijavu.


– Nisu živeli u nemaštini, mogli su lepo da žive. Imaju dve ćerke koje su udate, unučad… Samo da nije bilo tog prokletog alkohola. Čula sam da je pre nekoliko godina bila u Domu zdravlja jer je imala ubodnu ranu od noža. Rekla je da se sama povredila, iako smo svi znali da to nije tačno – rekla je, nakon porodične tragedije, jedna meštanka.

Komšije potvrđuju da je Gizela na neki način štitila Belu i da nije htela da prizna da je nasilan prema njoj.

– Mislim da ga se bojala. Kada bi je pitali odakle joj modrice, odgovarala je da je pala sa blicikla, okliznula se, slučajno udarila… Ta agonija traje više od 30 godina i kao da nisu znali drugačije da žive – kažu komšije.

 

 

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*