Teoharis: Očekujem da će za putnike iz Srbije biti otvoreni svi granični prelazi

HARIS TEOHARISIzvor: FOTO TANJUG/ TANJA VALIC

Ministar turizma Grčke Haris Teoharis izjavio je u razgovoru sa predsednikom Poslaničke grupe prijateljstva sa Grčkom Veroljubom Arsićem da će u Grčkoj turistička sezona početi 14. maja i izrazio očekivanje da će za putnike iz Srbije tada biti otvoreni i svi granični prelazi, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

On je naveo da će za putovanje u Grčku iz Srbije biti prihvaćene sve vakcine protiv kovida-19, kao i da će se priznavati PCR i antigenski testovi, dodavši da za decu do 10 godina neće biti potrebni testovi na granici, dok će za decu preko 10 godina, a koja nisu vakcinisana biti potrebni negativni testovi.

Teoharis je naveo da su turisti iz Srbije dobrodošli u Grčku i izrazio nadu da će se epidemiološka situacija smiriti i da će dve zemlje nastaviti da razvijaju saradnju u oblasti turizma.

Sagovornici su se složili da je sveukupna saradnja na visokom nivou, kao i da postoji prostor za dodatno unapređenje ekonomske saradnje dve zemlje kao i povećanje robne razmene.

Razgovarali su i o intenziviranju parlamentarne saradnje, kroz uzajamne posete narodnih poslanika, kao i o razvijanju saradnje u oblasti kulture, turizma i sporta, navodi se u saopštenju.

 

 

 

IZVOR:N1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*