Tokom vikenda u Karađorđevu „Kup vojske Srbije“

Povodom manifestacije „Kup Vojske Srbije – Karađorđevo 2018“, koja će biti održana od 28. do 30. septembra u vojnoj ergeli nadomak Bačke Palanke, ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas ergelu Karađorđevo gde su u toku završne pripreme za takmičenje.

Manifestacija se održava posle 12 godina.

Vulin je istakao da, kao što se Vojska Srbije intenzivno oprema i naoružava, kao što vodi računa da obučenost naših pripadnika bude na najvišem nivou, tako se trudi da sačuva sve one tradicije koje su vojsku učinile velikom i sve one tradicije koju vojsku čine delom našeg svakodnevnog života.

„Tako obnavljamo nekada tradicionalnu konjičku trku koja će se od ove godine odigravati u Karađorđevu, pod nazivom Kup Vojske Srbije – Trka konjičke divizije. Vraćamo ono što je uvek krasilo srpsku vojsku, sećanje na naše hrabre ratnike, na našu konjicu i sećanje na sve one koji su Vojsku Srbije učinili zaista velikom i vrednom divljenja i poštovanja“, dodao je Vulin.

Program će, kako je najavio ministar Vulin, trajati tri dana, od petka do nedelje kada su glavne trke.

„Svi gosti Bačke Palanke i svi gosti Karađorđeva će moći da se uvere koliko se Vojska Srbije potrudila da učini još jednu, važnu, lepu i veliku stvar, nešto što smo možda nepravedno zaboravili“, rekao je Vulin, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

On je uputio poziv svim ljubiteljima konjičkog sporta da narednog vikenda dođu u Baču Palanku, a naročito u nedelju od 12 časova, jer je to prilika da se pogleda najbolji kasački i galopski program, kao i da se prvi put vidi vod naše konjice u okviru naše Garde, koji je posle dugo vremena obnovljen i vraćen u Vojsku Srbije, tamo gde mu jeste mesto.

Izvor: Tanjug

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*