Tramp će o predsedničkoj kandidaturi odlučiti posle izbora za Kongres 2022.

(Foto EPA-EFE/JUSTIN LANE)

VAŠINGTON – Bivši američki predsednik Donald Tramp izjavio je da će odluku o ponovnoj kandidaturi za Belu kuću doneti posle izbora za Kongres u novembru sledeće godine.

Rojters prenosi da je Tramp u razgovoru za „Foks njuz” rekao da je trenutno posvećen pomaganju kolegama republikancima u pokušaju da povrate kontrolu nad Predstavničkim domom SAD i Senatom na izborima 2022. i da veruje da postoje veoma dobre šanse za to.

Tramp je naglasio da će odluku o novoj kandidaturi za Belu kuću doneti nakon tih izbora i da ispitivanje javnog mnjenja pokazuje da su njegove pristalice spremne da ga podrže ako ponovo uđe u trku za predsednički mandat, prenosi Tanjug.

Bivši američki predsednik je rekao i da će na izborima 2022. voditi kampanju za kandidate koji podržavaju njega i njegovu politiku, a protiv onih republikanaca koje smatra nelojalnim.

Rojters prenosi da je Tramp tokom intervjua preporučio da se svi vakcinišu protiv koronavirusa, a nedavne ankete u SAD pokazuju da veliki broj republikanaca i Trampovih pristalica ima rezerve prema imunizaciji.

„To je odlična vakcina. To je sigurna vakcina. I to je nešto što deluje. Preporučio bih je mnogim ljudima koji ne žele da se vakcinišu, a znam da me mnogi od njih iskreno podržavaju”, rekao je Tramp, koji se i sam vakcinisao u januaru.

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*