Tramp: Zaustavljamo masovna ubijanja između Srbije i Kosova

Američki predsednik Donald Tramp u predizbornoj kampanji u Severnoj Karolini rekao je da će, možda, dobiti Nobelovu nagradu za mir, a u tom kontekstu pomenuo je i Kosovo, rekavši da njegova administracija uspeva da zaustavi „masovna ubijanja“ koja se već godinama dešavaju na tom prostoru.
Tramp: Zaustavljamo masovna ubijanja između Srbije i Kosova

Foto: FoNet/AP
„Zaustavljamo masovna ubijanja između Kosova i Srbije. Dugo su se ubijali, a sada će prestati. Rekao sam im, momci, hajde da se sastanemo. Znate, stotinama godina su se ubijali, pod različitim imenima“, rekao je Tramp, govoreći o tome kako je nominovan za Nobelovu nagradu za mir, a „lažni mediji“ u SAD nisu o tome izvestili u svojim emisijama.
Sedam poslanika Evropskog parlamenta predložilo je Donalda Trampa za Nobelovu nagradu za mir i uputili su nacrt rezolucije kojom od Evropske komisije i Evropskog saveta traže da podrže njihov predlog.
Ranije ovog meseca, Trampa je za Nobelovu nagradu za mir predložio i član norveškog parlamenta Kristijan Tibring-Gjede.
Tramp je drugu odvojenu nominaciju za Nobela za mir, zajedno sa vladama Srbije i Kosova, dobio na predlog Magnua Jakobsona, publiciste iz Švedske, koji je tri strane nominovao zbog sporazuma o ekonomskoj normalizaciji, potvrdio je na Tviteru specijalni izaslanik predsednika Trampa za pregovore Srbije i Kosova, Ričard Grenel.
Autor: FoNet

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*