Traže smenu direktora bolnice u Novom Pazaru

NOVI PAZAR – Ginekolog u Opštoj bolnici u Novom Pazaru Suada Gicić Skenderi rekla je da se specijalisti koji traže smenu vršioca dužnosti direktora ove ustanove Meha Mahmutovića stide višedecenijskog ćutanja i pristajanja na uslove koje su im drugi diktirali,piše Politika.

Ona je jedan od 37 specijalista koji su u petak peticijom od najviših državnih funkcionera zatražili hitnu smenu Mahmutovića i njegovih najbližih saradnika, koje smatraju najodgovornijim za loše stanje u toj zdravstvenoj ustanovi i lošu organizaciju rada službi tokom epidemije kovida 19.

Skenderi je na konferenciji za novinare rekla da se epidemija korona virusa u Novom Pazaru trenutno primirila, ali da će se golgota kroz koju je ovaj grad prošao u prethodnom periodu ponoviti ukoliko na čelu bolnice i dalje bude Mahmutović.

„Apelujemo na Ministarstvo zdravlja, Krizni štab i sve relevantne institucije i pojedince ove zemlje, koju volimo, da prepoznaju ovaj problem. Lekari su ljudi koji ćute i rade, a mi smo to decenijama činili, ćutali i trpeli, a meseci iza nas su bili stravični, bez obzira koliki smo profesionalci”, rekla je Skenderi.

Hirurg Džemail Detanac rekao je da su lekari očekivali da će Mahmutović po povratku sa bolovanja iz moralnih razloga dati ostavku, jer je na čelu zdravstvene ustanove sa najvećim brojem smrtnih slučajeva u Srbiji, ali i šire, od korona virusa.

„Mi smo primorani da dignemo glas u ime pravde, a protiv njegove i samovolje njegovih najbližih saradnika. Odlučili smo da lične interese i razlike, kojih svakako ima, ostavimo po strani i ujedinjeni za istinu pokušamo da sačuvamo našu bolnicu od konstantnog urušavanja”, rekao je Detanac. On je istakao da je većina lekara koji su potpisali peticiju radila u kovid delu bolnice, te da su svi bili na braniku, radeći posao za koji su se školovali.

Komentarišući peticiju Mahmutović je pojedinim medijima izjavio da su je „pokrenuli oni koji nisu lečili obolele od kovid 19”, navodeći da su protiv pojedinaca i organizacija „koji su ugrožavali rad bolnice i njegov lični integritet podnete krivične prijave”, zaključuje Politika.

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*