Treće nevreme, u tri dana u Rasinskom okrugu

Nevreme oborilo stoletni zapis (Foto Privatna arhiva)

Kruševac – Nevreme praćeno jakim pljuskom i vetrom u Kruševcu trajalo je oko 2 sata, kada je palo više od 40 litara kiše. U nekim selima na teritoriji grada i okruga pao je grad koga su iz nekih dvorišta domaćini i lopatama izbacivali.

Šteta, kako navode meštani je u pojedinim delovima i do sto odsto. Kiša je padala promenljivim intezitetom više sati. Veće materijale štete nije bilo.

Situacija u selima na levoj obali Zapadne Morave je nešto teža. Grad veličine jajeta, koji je u pojedinim delovima Trstenika i okoline padao, pod naletima vetra dopreo je i u delove atara Bele Vode ali drugih sela u tom kraju.

Bočni atarski putevi u Kukljinu, Jasici i u Beloj Vodi, pod naletom vode sa obližnjih brda su u vrlo lošem stanju, veliki nanosi blata, šuta i nasutog šljunka našli su se i na glavnom putu Kruševac-Trstenik.

Ekipe Kruševacputa su u večernjim satima mehanizacijom uspele da otklone  kako ne bi došlo do blokade saobraćaja. Strahuje se od pojave klizišta, ukoliko kiša i narednih dana pada sličnim ili većim intezitetom.

Nevreme je pogodilo i teritoriju opštine Ćićevac gde je počupano i drveće.

Nadležne službe u gradu i okrugu nadgledaju situaciju, na terenu su i spremne su za delovanje.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*