TREĆI BOKSERSKI TURNIR „NEVIDLJIVI HEROJI“

Međunarodni bokserski turnir u seniorskoj konkurenciji „Nevidljivi heroji“, u organizaciji Kluba borilačkih veština „Patriote“, počeo je juče, na Spensu, a drugog dana turnira, pred početak finalnih borbi prisutne je pozdravio član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin. On je izrazio zadovoljstvo što se treću godinu zaredom održava turnir koji pored sportskog ima i humanitarni karakter budući da je posvećen palim borcima Novog Sada, u ratovima od 1991-1999. godine.

 

– Turnir „Nevidljivi heroji“ skreće pažnju na naše sunarodnike koji su dali svoje živote za otadžbinu. Takođe, ta manifestacija doprinosi popularizaciji boksa, podseća na značaj ovog sporta, koji u našoj zemlji ima bogatu istoriju. Novi Sad voli i neguje borilačke veštine i zato ćemo uvek podržati sportske manifestacije koje pored toga što promovišu mlade sportiste, neguju sećanje na naše heroje. Boks je sport hrabrih i istrajnih, onih koji veruju u sport kao viteštvo – izjavio je Ognjen Cvjetićanin.

 

Na Turniru, pored boraca iz cele Srbije, takmiče se i seniori iz Slovenije, Grčke, Makedonije i sa Kipra. Prema rečima organizatora turnira Miodraga Smiljanića takmičenje se organizuje uz poštovanje svih epidemioloških mera, a održavanje takvog kontinuiteta, uprkos epidemiji ima veliki značaj u procesu ozbiljnog sportskog rada i stvaranja šampiona. On je objasnio da će sredstva prikupljena od strane članova i prijatelja Kluba borilačkih veština „Patriote“ biti uplaćena na račun udruženja „Kosovski božuri“, iz Novog Sada koje pomaže borcima i ratnim veteranima.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*