Tropska oluje Elsa kreće ka Floridi

(EPA-EFE/Yander Zamora)

FORT MAJERS, FLORIDA – Na jugu Floride vreme se pogoršava jer se tropska oluja Elsa kreće od Kube prema koralnom arhipelagu Floride.

Pored štetnih vetrova i obilnih kiša, Nacionalni centar za uragane sa sedištem u Majamiju upozorio je na olujne udare opasne po život, poplave i izolovane tornade, piše AP.

Očekivalo se da će kiša natopiti ruševine „Champlain Towers”, zgrade koja se urušila 24. juna usmrtivši najmanje 28 dok se 117 vodi kao nestalo.

Radnici su radili i na kiši ali su morali da obustave rad kada su se pojavili gromovi nad garažama koje su već napunjene vodom, saopštili su zvaničnici Floride.

Elsini vetrovi pojačali su se na 95 kilometara na čas, i očekuje se da će Elsa biti blizu jačine uragana dok stigne na Floridu.

Kubanski zvaničnici evakuisali su ranije 180.000 ljudi zbog mogućnosti jakih poplava koje su već pogodile nekoliko karipskih ostrva, usmrtivši najmanje tri osobe, prenosi Tanjug.

Elsina promena kretanja prema zapadu poštedela je donji Florida Kiz od direktnog pogotka ali su kiša i vetrovi bili veoma jaki i obilni.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*