Tuča u Laze Telečkog pokrenula i prepirku saopštenjima SSP i SNS: Jedni o bizarnosti, drugi o nebulozi

Gradski odbor Stranke slobode i pravde saopštio je kako vlast Srpske napredne stranke „generiše mržnju prema sopstvenim građanima“, na šta im iz novosadskog odbora SNS odgovaraju da to „predstavlja nebulozu kakvu još samo njihova matična, Demokratska stranka, može da plasira u javnost“.
Tuča u Laze Telečkog pokrenula i prepirku saopštenjima SSP i SNS: Jedni o bizarnosti, drugi o nebulozi

Foto: 021.rs (Screenshot)
Tuča koja se dogodila u subotu uveče, a u kojoj su teško povređena dva mladića, jedan lakše, za epilog imala je hapšenje šest osoba. Video koji se pojavio na društvenim mrežama zgrozio je građane Novog Sada, ali i šire.
Na ovaj događaj osvrnuli su se u Gradskom odboru Stranke slobode i pravde u kojem navode da „najveću bizarnost koja oslikava bezbedonosnu situaciju u gradu predstavlja trenutak kada žrtve napada završavaju na zemlji i ne pružaju otpor, dok se nasilnici, sadistički iživljavaju  šutirajući ih po po celom telu uključujući i glavu“.
U SSP su naveli da se tuča dogodila posle 20 časova, iako se prema policijskom saopštenju, a i po onome što se vidi na sigurnosnoj kameri, incident dogodio nešto posle 18 časova.
„Ovakvo nasilničko ponašanje nije izolovano, već se pojavljuje toliko često da to ne može biti naučen obrazac od lokalnih nasilnih pojedinaca, već se kontinuiranim porukama mržnje i nasilja najviših SNS državnih funkcionera i nereagovanjem institucija nametnuo kao ‘prihvatljiv’ i poželjan. Kao što smo mnogo puta upozoravali, vlast SNS-a generiše mržnju prema sopstvenim građanima i koristi nasilje u obračunu sa svojim neistomišljenicima šaljući na taj način poruku da je nasilje dozvoljeno“, poručili su u SSP.
U Srpskoj naprednoj strancu su odgovorili da saopštenje stranke Dragana Đilasa predstavlja „nebulozu“, navodeći i sami da se incident dogodio oko 18 sati. Kako dodaju, policija je reagovala u najkraćem roku, što očekuju i od pravosudnih organa. Navode i da ovaj događaj nema nikakve veze ni sa jednim njihovim funkcionerom ili članom SNS.
„Takođe podsećamo da se sličan događaj odigrao nedavno u Temerinskoj ulici i da je policija reagovala, kako zbog tuče, tako i inspekcije zbog rada objekta posle 20 časova. Proteklih dana inspekcije i policija su širom Srbije intervenisale u više od 1.500 slučajeva organizovanja tzv. ‘korona žurki’ u cilju sprečavanja širenja zaraze, ali i poštovanja Zakona. Za razliku od onih koji poput najokorelijih huligana upadaju u Javni medijski servis Srbije i napadaju zaposlene i policiju,  a istovremeno im ni porodično nasilje nije strano, Srpska napredna stranka upravo se trudi da joj borba protiv kriminala i nasilja bude jedan od prioriteta u delovanju. Građani to svakodnevno prepoznaju i zato nam od 2012. godine na svim izborima, od lokalnih, preko pokrajinskih do republičkim daju bezrezevnu podršku“, zaključuju naprednjaci.
Više o incidentu u kojem su tri mladića povređena, a šest njih uhapšeno, možete da čitate na OVOM LINKU.
Autor: 021.rs

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*