Turković: Vučić da se odmah ogradi od izjave Vulina

SARAJEVO:  Ministarka spoljnih poslova u Savetu ministara BiH Bisera Turković smatra da bi predsednik Srbije Aleksandar Vučić trebalo „odmah“ da se ogradi od izjava predsednika Pokreta socijalista Aleksandra Vulina o „ujedinjenju srpskog sveta“, a ako, kako kaže, to ne učini „samo će potvrditi da je njegova i zvanična politika Srbije rušenje Dejtonskog mirovnog sporazuma, koja ima za cilj pripajanje delove BiH“.
vulin
Foto: Tanjug (video)

Turković smatra da je Vulinova izjava kojom je, kako tvrdi, decidno rekao da ujedinjenje Srba znači jedinstvenu državu, „flagrantno kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma, destabilizacija celog regiona Zapadnog Balkana i zloslutna pretnja građanima BiH koji su se pre 26 godina branili od agresije i genocida“.

Prema Turkovićevoj ovakva Vulinova izjava čini, kako navodi, apsolutno besmislenim sve izjave i politike predsjednika Vučića, u kojima tvrdi da Srbija želi mir i dobrosusedske odnose s Bosnom i Hercegovinom“.

„Naprotiv, Vulinove izjave su najbolji pokazatelj odakle dolazi destabilizacija regiona i blokade i opstrukcije evropskog puta Bosne i Hercegovine, ali i ostalih država regiona. Bosna i Hercegovina će s Vulinovim izjavama upoznati zvanično sve države koje su garanti Dejtonskog mirovnog sporazuma i Upravni odbor Sveta za implementaciju mira“, navela je ona, preneo je sarajevski portal Kliks.

 

 

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*