U Briselu produžen policijski čas do 1. marta

(Foto EPA/STEPHANIE LECOCQ)

BRISEL – Policijski čas u Briselu, koji je na snazi od oktobra, biće produžen do 1. marta, najavile su danas lokalne vlasti.

Odluka o zadržavanju policijskog časa između 22 i 6 ujutru u regionu glavnog grada Brisela doneta je nakon procene da epidemiološka situacija „ostaje zabrinjavajuća u Briselu, ali i u celoj Belgiji”.

U Briselu na snazi ostaju i druge mere koje se već mesecima primenjuju u cilju zaustavljanja drugog talasa Kovid-19 kao što su obavezno nošenje maski na svim javnim mestima, zatvaranje prodavnica u 20 časova i potpuna zabrana rada kafića, restorana , sportskih i kulturnih objekata kao i zabrana konzumiranja alkohola na javnim mestima, prenosi Tanjug.

„Glavni cilj ovih mera je zaštititi zdravlje i izbegavanje, po svaku cenu, trećeg talasa koji bi bio katastrofa sa zdravstvenog, socijalnog i ekonomskog stanovišta”, poručio je ministar predsednik regiona Brisela, Rudi Verovrt.

Nacionalni centar za javno zdravlje Belgije upozorio je da se u glavnom gradu i centru EU institucija, Briselu, trenutno beleži najveći porast broja zaraženih u zemlji, koji se duplira svake nedelje od početka 2021. godine.

Na nivou cele zemlje, belgijske vlasti donele su odluku o zadržavanju trenutnih mera zatvaranja u cilju odbrane od virusa do 1.marta.

Istovremeno, sve više zdravstvenih esperata pozivaju na zatvaranje granica Belgije kako bi se izbeglo prenošenje novog soja virusa koji se pojavio u Velikoj Britaniji i širi se Evropom.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*