U Budvi srpska trobojka, SDP osuđuje

Budva (Foto Piksabej)

BUDVA – Na glavnom bulevaru u Budvi, povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, okačena je srpska trobojka, što su oštro osudili iz crnogorske Socijaldemokratske partije (SDP), prenosi Tanjug.

Kako prenosi CDM, Socijaldemokratska partija oštro je osudila isticanje zastava druge države koje je po bulevarima, kako je navela, očigledno odradila lokalna samouprava.

Predsednik Opštinskog odbora SDP Budva Mihailo Đurović ocenio je da se iznova pokazuje da je vlast u Budvi, kako tvrdi, „samo posluga vlastima predsednika Srbije Aleksadndra Vučića i zvaničnog Beograda, i da podržava „svaku njihovu, ma koliko glupavu, ideju”.

Đurović tvrdi da je Budva multietnička sredina i svetska turistička destinacija u kojoj se mogu čuti desetine jezika svakog dana i poručuje da pretvaranje Budve u „nacionalističku palanku neće proći, jer to ne želi ogromna većina u našem gradu”.

„Kraljica Mediterana, grad raznih kultura i naroda tokom dva milenijuma trajanja danas ima vlast koja svakodnevno produkuje nove probleme. A jedini odgovor koji imaju na te probleme je barjačenje po nalogu Vučića i stvaranje atmosfere podela po nacionalnim linijima. Zbog toga je krajnje vrijeme da vrate mandat građanima i da se uspostavi ozbiljna i odgovorna lokalna uprava koja neće deliti nego ujedinjavati Budvanke i Budvane”, navode iz SDP-a.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*