U Domu omladine izvedena edukativna predstava za školarce

Banja Luka – U Domu omladine je izvedena edukativna pozorišna predstava „Prijatelji se stiču, a ne dodaju“ za učenike sedmih, osmih i devetih razreda osnovnih škola iz Banje Luke.

Predstava govori o vrednostima koje pod uticajem savremenih tehnologija i društvenih mreža polako padaju u drugi plan i kroz zanimljiv scenario ukazuje deci na opasnosti koje komuniciranje na društvenim mrežama može da nosi.

„Grad je podržao ovaj projekat nevladine organizacije „Genesis Project“ jer ukazuje djeci na brojne opasnosti savremenih tehnologija i edukuje ih o tome kako da komuniciraju na pravi način“ – kazala je načelnica Odeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Natalija Trivić.

Ona je ukazala na značaj sličnih projekata koji omogućavaju učenicima da se upravo u tinejdžerskom uzrastu na edukativan način upoznaju sa opasnostima, koje postoje u komunikaciji putem društvenih  mreža.

Interaktivne i edukativne predstave, kroz svoje aktivnosti, „Genesis Project“ realizuje već više od 20 godina u osnovnim školama širom BiH.

Izvor: Grad Banja Luka

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*