„U februaru strategija za Zapadni Balkan, u maju samit“

Evropska unija ostaje posvećena proširenju na Zapadni Balkan, izjavio je evropski komesar za susedsku politiku i proširenje Johanes Han u Tirani najavljujući za februar strategiju za Zapadni Balkan.

 

Johanes Han je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa albanskim premijerom Edijem Ramom u Tirani, gde je otvorio konferenciju Medijski dani Zapadnog Balkana, rekao da EU ima puno očekivanja i ciljeva u 2018. godini.

Han je najavio da će na osnovu govora predsednika Evropske komisije Žan-Klod Junkera o evropskoj perspektivi za sve zemlje regiona, u februaru biti objavljena strategija za Zapadni Balkan nakon čega će uslediti izveštaji o zemljama kandidatima.

„Onda će, prvi put posle 15 godina, posle Soluna 2003. godine, biti održan samit Zapadnog Balkana i EU koji će u maju 2018. organizovati Bugarska kao predsedavajuća Uniji“, rekao je Han.

To, kako je dodao, još jednom pokazuje snažnu posvećenost EU evropskoj perspektivi zemalja Zapadnog Balkana.

Albanski premijer Edi Rama je odgovarajući na pitanje novinara kada će biti održan trilateralni sastanak Albanije, Italije i Srbije rekao da datum tog skupa još nije utvrđen.

 

Izvor: rts.rs

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*