U Gradskoj kući priređen prijem za učesnike 8. Letnje džez akademije Novi Sad – Dortmund

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić primio je profesore i studente iz Dortmunda, učesnike osme “Letnje džez akademije Novi Sad-Dortmund“, kao i muzičku urednicu Kulturnog centra Novog Sada Vesnu Kaćanski i pomoćnika direktora KCNS Miljanu Kozarov. Reč je o projektu koji je deo saradnje bratskih gradova, a i ove godine realizuje ga Kulturni centar Novog Sada zajedno sa Muzičkom školom “Isidor Bajić“. Dalibor Rožić poželeo je gostima srdačnu dobrodošlicu i uspešan rad tokom Akademije koja je počela 14. jula i traje do 21. jula.

– Izuzetno je važno da se međunarodna saradnja odvija putem konkretnih i kvalitetnih projekata koji doprinose sticanju novih znanja, iskustava, ali i prijateljstava. Letnja džez akademija polako postaje tradicionalna manifestacija, a učesnici su uvek najugledniji profesori i muzičari. Sve što polaznici Akademije usvoje tokom rada, oni i predstave Novosađanima, i ti koncerti su uvek na opšte zadovoljstvo publike. Drago mi je što Evropska prestonica kulture može da se pohvali sadržajima kroz koje se stvaraju nove nematerijalne vrednosti, i što omogućava povezivanje mladih iz različitih zemalja – naglasio je Rožić.

Kako su rekli organizatori ove godine Akademija broji 82 polaznika iz Novog Sada, Beograda, Sombora, Subotice, Zrenjanina, Vršca, Šapca, Valjeva, Pančeva, Splita, kao i njih desetoro iz Dortmunda. Zahvaljujući gradovima Dortmundu i Novom Sadu i drugim partnerima i sufinansijerima, učešće u radu Letnje džez akademije nema kotizaciju, a ove godine predvodi je Uve Plat, saksofonista i predavač na Akademiji u Dortmundu, dok članovi profesorskog tima dolaze iz Srbije i inostranstva.
Letnja džez akademija publici će ponuditi još dva džemsešna – večeras, i u petak na brodu “Cepelin“ od 21 čas, kada će svirati House Band, a završni koncert polaznika i profesora predviđen je u subotu, 21. jula u Klubu “Tribina mladih“ KCNS-a od 20 časova.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*