U Indiji nastavljen rast broja obolelih od korone, više od 93.000 novih slučajeva

U protekla 24 sata u Indiji je potrvrđeno novih 93.337 infekcija korona virusom, čime je ukupan broj porastao na više od 5,3 miliona, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

 

U Indiji nastavljen rast broja obolelih od korone, više od 93.000 novih slučajeva 1Foto: EPA-EFE/JAIPAL SINGH

Umrlo je još 1.247 ljudi, što je ukupno 85.619, ova zemlja ima više od milion aktivnih slučajeva, dok je stopa oporavka oko 80 odsto.

Indija svakodnevno izveštava o najvećem jednodnevnom porastu zaraženih na svetu više od pet nedelja. Moguće je da će za nekoliko nedelja nadmašiti Sjedinjene Američke Države i postati najteže pogođena zemlja pandemijom korona virusa.

Vlada premijera Narendre Modija suočila se sa oštrim kritikama opozicionih poslanika zbog postupanja u pandemiji što se odrazilo i na ekonomiju pa su milioni ljudi ostali bez posla.

Više od 10 miliona radnika migranata, zbog novca i strahujući od gladi, vratilo se iz gradova u sela kada je Modi naredio nacionalno zaključavanje 24. marta, što je bio  jedan od ključnih razloga što se virus proširio u daleke krajeve zemlje, dok je zaključavanje prouzrokovalo snažne ekonomske posledice.

U drugom kvartalu ekonomija je zabelžila pad za skoro 24 odsto, što je najveći pad među vodećim svetskim ekonomijama.

 

IZVOR:DANAS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*