U infrastrukturu železnica uložiće se 1,9 milijardi dinara

„Infrastruktura železnice Srbije“ će u 2018. godini uložiti 1,9 milijardi dinara u tekuće održavanje postojeće železničke infrastrukture, izjavio je Miroljub Jevtić, generalni direktor „Infrastrukture železnice Srbije“.

„Na taj način ne samo da ćemo stvoriti uslove za bezbedniji i redovniji železnički saobraćaj na srpskim prugama, već ćemo i u punoj meri valorizovati velika investiciona ulaganja u projekte modernizacije čija je realizacija u toku. Cilj nam je da se u ovoj godini dužina laganih vožnji na celokupnoj mreži pruga svede na ispod 50 kilometara“, izjavio je Jevtić, govoreći o najznačajnijim planova te kompanije u novoj godini, prenosi RTV.

Kako se navodi u saopštenju, on je dodao da su aktivnosti na tekućem održavanju železničke infrastrukture u Srbiji intenzivno započele već od prvog dana u novoj godini, uz maksimalno angažovanje teške mehanizacije, kako bi ambiciozni planovi bili u potpunosti realizovani. „Infrastruktura železnice Srbije“ organizovala je posao tako da se svakodnevno mašinski reguliše prosečno desetak kilometara koloseka.

Na taj način, ova železnička kompanija nastavila je maksimalnu mobilizaciju svih tehničkih i kadrovskih resursa na tekućem održavanju pruga, koje je intenzivno započeto u poslednjem kvartalu prošle godine i rezultiralo na kraju 2017. godine smanjenjem dužine laganih vožnji sa 296 na 179 kilometara, odnosno čak za 117 kilometara, ili 40,5 odsto.

Pored toga, u toku je remont 113 kilometara pruge Pančevo – Orlovat – Novi Sad, kako bi „Infrastruktura železnice Srbije“ stvorila uslove za ponovno uspostavljanje redovnog putničkog železničkog saobraćaja između Novog Sada i Zrenjanina od 1. septembra novim ruskim dizel-motornim garniturama nabavljenim kreditom Ruske federacije.

Istovremeno, remontom pruge Pančevo – Orlovat – Novi Sad „Infrastruktura železnice Srbije“ stvara uslove i da teretne železničke kompozicije od 30. juna više ne prolaze obilaznicom oko Kalemegdana.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*