U Italiji ceo april sve zatvoreno

Puste turističke atrakcije u Rimu (Foto EPA-EFE/MASSIMO PERCOSSI)

RIM – Italijanska vlada odobrila je novi paket anti-kovid mera koji potvrđuje ono što su mediji već najavljivali, a to znači da će u aprilu cela zemlja ostati u režimu umereno teških i teških epidemioloških ograničenja, piše agencija Ansa.

To znači zabrana kretanja i poseta, izuzev u dane predstojećeg Uskrsa kada je dozvoljeno da dve osobe iz jednog domaćinstva mogu posetiti drugo.

Ostaju zatvoreni barovi, restorani, sem za kućnu dostavu, fiskulturne sale, pozorišta, muzeji, teretane, frizerski saloni, na snazi ostaje policijski sat od 22 do 5 ujutro i zabrana putovanja među regijama, prenosi Tanjug.

Jedina velika novost u odnosu na prethodne periode, kada su mere kao sada bile veoma slične totalnom zatvaranju, je početak rada direktne nastave u osnovnim školama.

Polovinom aprila vlada će ponovo razmotriti epidemiološku situaciju i, ako to prilike dozvole, olabaviti neke mere ograničenja.

U koalicionoj vladi koju čine strane i desnog i levog centra, dogovor o novim anti-kovid merama nije postignut ni brzo ni lako.

Lider stranke „Liga”, Mateo Salvini ponovio je da njegova partija podržava mere ali samo ako predviđaju skoro otvaranje proizvodnih aktivnosti.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*