U junu Somborski kotlić, u avgustu Apatinske ribarske večeri

APATIN/SOMBOR –

23. Somborski kotlić održaće se 20. juna na Trgu Svetog Trojstva, saopštila je Tursitička organizacija grada Sombora. Jedna od najstarijih turističkih svetkovina 57. Apatinske ribarske večeri ove godine trajaće tri dana od 7. do 9. avgusta, dok će Lička olimpijada biti održana 1. avgusta.

„Sombor želi da održavanjem ovih manifestacija među prvima u Srbiji pokrene oporavak turističkog sektora. Počeli smo proces organizacije manifestacija nakon ublažavanja mera Vlade Srbije i na osnovu dostupnih informacija nadležnih institucija. Manifestacija ‘Ulica starih zanata’ održaće se od 18.-20. juna na Trgu Svetog Đorđa. Kao i prethodnih godina, obuhvatiće prodajnu izložbu zanatskih proizvoda i rukotvorina uz prateći zabavno-muzički program“, rekao je Đuro Todorić, direktor TO Sombor.

RTV

Najveću tradiciju među manifestacijama imaju „Apatinske ribarske večeri“, koje ove godine treba da se održe 57. put u avgustu, a za skoro 60 godina nisu organizovane samo jednom, kada je u Apatinu bila poplava. Jedna od najlepših tradicija ove manifestacije je takmičenje u pripremanju ribljeg paprikaša.

„Očekujemo da će se do avgusta situacija normalizovati i da će biti ispunjeni svi uslovi za bezbedno održavanje ovih tradicionalnih manifestacija. O drugim manifestacijama će se naknadno odlučiti u skladu situacijom i vremenom koje predstoji. Apatinske ribarske večeri organizuju Turistička organizacija Apatin i opštinska uprava uz učešće raznih udruženja i sportskih klubova, KUD-ova i drugih sekcija što je čini veoma kompleksnom za organizaciju. Nismo žurili sa odlukom, pažljivo smo pratili kakve će odluke biti u vezi sa virusom, kao i to kako će reagovati organizatori drugih manfestacija u Srbiji i našem okruženju i svedoci smo odlaganja i Oktobaresta, kao i Egzita, te smo istu odluku doneli i mi“, rekao je Nemanja Jović, direktor TO Apatin.

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*