U Karlovcima greškom sahranjen pokojnik pod imenom živog čoveka

Slučaj o kome bruje Sremski Karlovci poslednjih nekoliko dana mogao bi se podvesti pod rubriku „verovali ili ne“, i da nije reč o nemilom događaju mogao bi čak da ima i komičnu konotaciju.
Sremski Karlovci/Dnevnik
Foto: Dnevnik.rs

Kako nezvanično saznajemo, prošle sedmice pronađeno je telo Karlovčanina S.S. u kućici kod groblja na Magarčevom bregu i nakon uviđaja policije kome je prisustvovao i lekar, ali bez slanja na obdukciju, izdata je potvrda o smrti, međutim, ispostavilo se, na pogrešno ime.  Iz nepoznatog razloga, umesto lokalno preduzeće “Belilo“ koje se bavi sahranjivanjem, pozvano je novosadsko „Lisje „ i telo prevezeno u Novi Sad.

Greškom je preminuli čovek koji je živeo sam u pomenutoj kućici proglašen za beskućnika koji je u Karlovcima poznat po imenu Isus, i koji ima iste inicijale (S.S), a koga je otac zbog problematičnog načina života izbacio iz kuće.

Dobivši zvaničnu informaciju da im je  preminuo Isus , porodica je preuzela ne proveravajući, telo i obavezu da ga sahrani, poštujući sva pravila i običaje. Rasplet u ovoj drami koji je život izrežirao, počeo je da se događa kada je rođak zaista preminulog S.S. iz Bosne došao da se raspita za brata za koga je saznao da je umro. Uputili su ga na Patologiju, odakle je dobijena informacija da nema pokojnika pod traženim imenom, a u „Lisju„ su mu rekli da imaju telo čoveka s istim imenom ali je prezime drugačije.

Sutradan po sahrani a bližnji su smatrali da je to  Isus, porodica dobija  njegovu fotografiju snimljenu kod Četiri lava gde je obično provodio vreme. U šoku, rođaci odlaze u  policiju, koja je pokrenula potragu i zaista, u Novom Sadu pronalazi živog Isusa! Odmah je naložena eshumacija sahranjenog čoveka pod pogrešnim, Isusovim, imenom, koja je obavljena tokom vikenda, i konačno leš poslat na obdukciju.

Porodica istraumirana sledom događaja koji se odigravaju od sredine prošle sedmice, nije bila sremna za razgovor, čekajući zvanične odgovore  od policije. Oni koji su poznavali obojicu aktera ove nemile priče, kažu da su bili slične konstitucije i izgleda. Preminuli je, prema nepotvrđenim informacijama, bolovao od raka, i veruje se da je preminuo nekoliko dana pre no što je pronađen.

 

 

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*