U klubu je na dan primopredaje mita bilo 24 ljudi, objavljena njihova imena

Foto: Index/Josip Regovic/PIXSELL

Zloglasni klub u Slovenskoj 9 nedavno uhapšenog bivšeg šefa Janafa Dragana Kovačevića došao je u centar pažnje nakon što je Uskok pokrenuo istragu protiv Kovačevića i još deset optuženih, od kojih su dvojica članovi parlamenta.

>> Milanović je bio u klubu u zaključavanju, laž o kontri se širi. Priča je sve gora

Oni se terete za sumnju da su u pokušaju izvršili krivična dela primanje mita, trgovinu uticajem i zloupotrebu položaja i ovlašćenja. Tokom istrage policija je dugo pratila preduzetnika Krešu Peteka, pa je kamerom zabeležila kako ulazi u banku zbog novca, kako izlazi iz banke s novcem i kako odlazi u klub u Slovenskoj ulici. Snimali su ga kako tamo ulazi s novcem i izlazi bez njega. Kasnije su objavili da je u torbi bilo gotovo 2 miliona kuna.

Sve se odigralo 11. novembra prošle godine, a ranije je objavljeno da su tog dana bili prisutni Jakov Kitarović, suprug bivše predsednice Kolinde Grabar-Kitarović, Jakša Marasović, bivši član uprave Janafa, Janafov podizvođač Tonica Rajh, bivši plivač Aleksej Puninski i Kovačevićev klub. šef kazneno-popravnog zavoda u Turopolju Anđelko Nikolić.
Tog dana u klubu su bile 24 osobe

Telegram je sada saznao imena svih ostalih Kovačevićevih gostiju tog dana, bilo ih je ukupno 24.

Tokom dana ušli su i preduzetnici Zlatko Stipić, Igor Sučević, Goran Orsag, Kuzman Marasović, Jakov Beljo, Damijan Krklec, Tomislav Krajačić, Ivica Čapo, lekar Davor Vagić, advokat Robert Šoštarić i Edi Sadiković, Zoran Breščaković, Ivan Bilić, Marijan Vdović. , Renata Blažević i Olga Čučak.

U Slovenskoj 9 snimljena su i tri taksista. Uskok će ih sve pozvati kao svedoke.
Snimljen sporazum između Peteka i Kovačevića

Prema detaljima tajnih snimaka, Petek je 6. novembra prošle godine zatražio sastanak sa Kovačevićem. Napisao mu je: „Lp, može petak u klubu posle 12 ili“ „. Kovačević odgovara da će ga „obavestiti“. Na kraju se dogovore da se vide u klubu „u ponedeljak u 13.30“.

Taj ponedeljak je bio 11. novembra. Uoči sastanka od svoje banke naručuje 1,96 miliona kuna. Novac, kako je zabeleženo, uzima se u 12:51.

Istražitelji tvrde da ga je stavio u službenu torbu banke i povezao od Ivanić Grada do Zagreba. Vozio ga je službeni vozač u službenom automobilu.

U petak u 13:30, prema snimcima, obavestio je Kovačevića da će malo zakasniti. Na to on odgovara: „samo polako“. I sam Dragan Kovačević stigao je u klub nedugo nakon Peteka. Policija ga je snimila kako izlazi iz vozila u 13:40 i ulazi u zgradu u Slovenskoj 9.

U tom trenutku je zabeleženo da Petek zove drugog direktora iz Janafa – Gorana Petrovića. Pozvao ga je da „dođe kod šefa“, jer „tamo je puno hrane“.

Posle samo 20 minuta Petek bez torbe napušta zgradu u Slovenskoj 9. Odmah kreće prema Janafu, gde se sastaje sa direktorom zaduženim za obezbeđenje kompanije Vladom Zorićem. I Zorić je sada pod istragom zbog sumnje da je učestvovao u postavljanju tendera za Elektrocentar Petek u vrijednosti od 20 miliona kuna.

IZVOR: VIJESTI HR

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*