U Nešvilu vanredno stanje, četvoro nastradalo u poplavama

(Foto AP)

U Nešvilu, glavnom gradu američke savezne države Tenesi, proglašeno je vanredno stanje nakon što je zbog subotnjih poplava tokom noći poginulo najmanje četvoro ljudi.

Si-En-En prenosi da je gradonačelnik Nešvila Džon Kuper potpisao u nedelju naredbu kojom se proglašava vanredno stanje i poručio da će ovom regionu biti potrebni državni i savezni resursi zbog saniranja posledica jakog nevremena.

„U Nešvilu je za vikend palo i do 178 milimetara kiše, što je druga najviša dvodnevna ukupna količina padavina ikad zabeležena”, rekao je gradonačelnik Kuper na konferenciji za novinare u nedelju, prenosi AP.

(Foto AP)

Agencija navodi da su zbog bujičnih kiša u Tenesiju poplavljeni mnogi stambeni i drugi objekti, putevi su neprohodni, a vlasti su saopštile da je najmanje 130 ljudi spaseno iz automobila i domova, a potvrđeno je i da su u nedelju u poplavama nastradale četiri osobe, navodi Tanjug.

Meteorološka služba saopštila je da se nove padavine ne očekuju, ali da poplave i dalje predstavljaju pretnju za ovo području pošto će u nekim delovima reke i dalje rasti, a vodostaj će ješ nekoliko dana ostati svuda visok, navodi agencija.

 

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*