U Novom Sadu više od 160.000 vakcinisanih građana protiv korone, juče bio rekordan dan

Više od 160.000 građana vakcinisano je prvom dozom vakcine protiv korona virusa, a 70.000 njih je revakcinisano, za tri i po meseca imunizacije u Novom Sadu, prenosi 021.

 

U Novom Sadu više od 160.000 vakcinisanih građana protiv korone, juče bio rekordan dan

Foto: 021.rs

U četvrtak je bio jedan od dana kada se najviše građana vakcinisano. Neku od četiri ponuđene vakcine juče je primilo 4.175 građana. Više o tome čitajte na OVOM LINKU.

Glavni tehničar Doma zdravlja Novi Sad Nenad Vukas, kaže za 021.rs da je gužvi bilo jer je, uz 2.500 građana koji su imali poziv eUprave za vakcinisanje prvom dozom vakcine „Fajzer“, došao i veliki broj građana koji su mogli da se vakcinišu bez poziva vakcinama „Sinofarm“ i „AstraZeneka“. Osim toga, na Novosadski sajam došao je i određeni broj građana koji su se revakcinisali.

Vukas kaže da se danas očekuju manje gužve –  na Novosadskom sajmu predviđena je revakcinacija svim vrstama vakcina onih koji su dobili poziv od eUprave. Nastavlja se i imunizacija građana vakcinama „AstraZeneka“ i „Sinofarm“, bez poziva.

U subotu će biti moguća vakcinacija bez poziva, a očekuje se i dolazak 2.500 građana koji po prvi put treba da prime „Fajzer“ vakcinu.

„U petak dajemo revakcine „Fajzer“, ‘Sputnjik V’ i ‘Sinofarm’ po pozivu, ali se kineska, kao i ‘AstraZeneka’, daju i bez poziva. U toku dana očekujemo da će oko 1.200 građana doći na revakcinaciju. Prema najavi eUprave, za subotu imamo zakazanih 2.500 građana koji primaju prvu dozu ‘Fajzer’ vakcine. Takođe, za one koji nemaju poziv eUprave biće omogućena imunizacija kineskom vakcinom. Obavljaćemo revakcinisanje svim vakcinama onih kojima je termin za revakcinaciju u subotu ili iz nekog razloga kasne sa primanje druge doze. Imamo sve vakcine i svi kojima je prošlo tri nedelje od prve doze, a nisu dobili poziv eUprave, mogu sami da dođu i da se revakcinišu“, poručuje Vukas.

Ekipe Doma zdravlja danas obavljaju i revakcinaciju u Ledincima i Veterniku, kao i nepokretnih osoba u njihovim stanovima i kućama.

U Domu zdravlja „Novi Sad“ očekuju da se vakcinacija nastavi istim tempom i naredne nedelje. Za ponedeljak se planira i nastavak akcije vakcinisanja u prigradskim naseljima.

 

Autor: 021.rs

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*