U okviru projekta Omladinskog kreativnog centra „Eko-akcija(š)”: Zelene ideje za bolje sutra

U okviru projekta Omladinskog kreativnog centra “Eko-akcija(š)”, otvoren je poziv za mlade, pojedince i grupe, koji žele da se bave ekološkim inicijativama i idejama.
15-1 Ekoakcija(s)-OKCE (1)
Foto: Ž. Jojić

Budući učesnici imaju mogućnost da se do 20. novembra u ponoć prijave putem Fejsbuk stranice „Omladinski kreativni centar“ ili Instagram naloga „okce.ns“, nakon čega će uslediti predavanja i praktične radionice na temu ekologije, zaštite životne sredine i održivog razvoja. Prijavljeni pojedinci i grupe će svoje ideje realizovati u vidu audio ili videosadržaja sa ekološkom porukom, a biće predstavljene kroz neku diskusiju, edukativni program, radionice, predavanja, filmske projekcije ili informativne kreativne kampanje.

– Mladi mogu da nam pošalju i poruku, prosledićemo im link za prijavu, a mogu i da nam naznače svoju ideju za bavljenje ekologijom pa ćemo ih usmeriti da lakše odaberu temu – objasnila je koordinatorka projekta Željka Jojić. – Kroz taj program nastojimo da jačamo kapacitete mladih i udruženja i da im pokažemo da svako ko ima ideju može da dobije podršku da je i realizuje. Kod nas dobijaju prostor, opremu, obuku i mentorsku podršku. Osim predavanja i praktičnih radionica, imaće priliku da testiraju stečeno znanje, primene ga na terenu, a ideje brendiraju u svom okruženju. Takođe, jedan od ciljeva je da pokrenemo održivi mehanizam za podršku programu “Zelene ideje” i mladima koji su svesni važnosti i značaja zaštite životne sredine, ekologije i održivog razvoja, ali i spremni da za to ulože svoje vreme.

Foto: Ž. Jojić

Projekat “Eko-akcija(š)” budućim učesnicima nudi programsku, mentorsku, prostornu i tehničku podršku. Programska podrška će pojedincu ili grupi omogućiti tehničku opremu za snimanje audio i video sadržaja, a prostorna besplatno korišćenje programa koji se sastoji od radnog prostora, sale za sastanke i predavanja, kantine i studija u Omladinskom kreativnom centru. Tehnička oprema omogućava korišćenje računara, telefona, projektora i ostale logistike, potrebne za fotografije ili video-snimke. U okviru mentorske podrške biće angažovani stručnjaci iz oblasti ekologije, koji će pratiti rad timova u organizovanim aktivnostima i pomagati im.

– Želimo da svaki pojedinac ili grupa, samostalno ili uz našu podršku, na kraju realizuje ideju u oblasti ekologije, zaštite životne sredine ili održivog razvoja, koje su za nas ključne, i na taj način bude primer svom okruženju. Pozivamo mlade da nam se pridruže i zajedničkim snagama učinimo da naš grad postane ekološki svestan, da u svakom domaćinstvu probudimo svest o održivom razvoju i ekologiji, udružimo naše male korake i ostvarimo nešto lepše – poručuje Željka Jojić.

Nosilac projekta je Omladinski kreativni centar (OKCE), u suorganizaciji sa Centrom za održivi razvoj i uz podršku Gradske uprave za sport i omladinu.

 

Projekat „Novi Sad – zeleni grad” realizovala je “Dunav produkcija” DOOuz podršku Grada Novog Sadaa stavovi izneti u podržanom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio novac.

 

 

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*