U opštini Kula podeljene prve penzionerske kartice

U svečanoj sali Skupštine Opštine Kula upriličena je svečana dodela prvih penzionerskih kartica. Penzioneri u našoj opštini, kao i u svim drugim opštinama u Srbiji, neće morati da imaju poslednji ček od penzije kako bi dokazali svoj status, već će njegovu funkciju preuzeti pomenuta kartica.

Jasna Miljenović, direktorica filijale PIO fonda u Somboru, detaljnije je objasnila namenu ovih kartica:
„Danas smo podelili penzionerske kartice koje penzionerima omogućavaju da dokažu svoj status. One su personalne, glase na lično ime i nisu prenosive. Do sada su naši penzioneri svoj status dokazivali pokazujući jedina dva dokumenta koja su im bila dostupna, a to su rešenje o penzionisanju i penzioni ček. Ovo je izvanredna prilika i za privatnike koji posluju na području ove opštine da, u skladu sa svojim poslovnim politikama i mogućnostima, upriliče popuste i pogodnosti za penzionere, a oni će svoj status dokazivati pokazivanjem ovih kartica“.

Kako prenosi zvanična internet stranica Kula.rs, sem identifikacione svrhe, ove kartice moći će da služe i prilikom sticanja popusta u kupovini. Međutim, ostaje da se vidi kakav će biti odgovor preduzetnika u našoj opštini. Jedan od razloga zbog kojih su se nadležni odlučili za uvođenje identifikacione kartice je veliki uspeh „senior“ kartica koje su uvedene u Beogradu i koje su naišle na veliko interesovanje kako penzionera, tako i kompanija koje nude popuste.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*