U pripremi nova „Omladinska politika Bijeljine“

U Bijeljini je danas održana javna rasprava o Nacrtu dokumenta „Omladinska politika Grada Bijeljina“ koji se donosi na osnovu Zakona o omladinskom organizovanju Republike Srpske za četvorogodišnji godine, od 2019. do 2023. godine.

Dokument podijeljen u pet oblasti sa strateškihm ciljevima za svaku oblast – Mladi i zapošljavanje, Mladi kao donosioci odluka, Mladi i obrazovanje, Mladi i zdravi stilovi života i Izvrsnost mladih.

– Ovim dokumentom se iskazuje jasno i dugoročno opredjeljenje u stvaranju socijalnih, obrazovnih, kulturnih i drugih uslova za trajnu dobrobit mladih, kao i za njihovo aktivno i odgovorno učestvovanje u društvenoj zajednici. Poseban naglasak je dat na oblast Izvrsnost mladih u kojoj je predviđeno da se formira Fond za mlade i Centar za talentovanu djecu – istakla je Ljubica Mlađenović šef odsjeka u gradskom  Odjeljenju za društvene djelatnosti.

Ona je dodala da je nova „Omladinska politika Grada Bijeljina“ kvalitetnija od prethodne jer su njom obuhvaćene i marginalizovane grupe, odnosno mladi sa invaliditetom i pripadnici romske nacionalne manjine, koja je najbrojnija manjina na području Grada Bijeljina.

Dokumet je izradila Komisija od pet članova – predstavnika Gradske uprave, Zavoda za zapošljavanje, omladinskih organizacija i sportskih klubova.

U Javnoj raspravi učestvovale su ustanove i institucije koje se vezuju za dokument.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*